U bent hier

Het (echte) Salone del Mobile is terug

De 60e editie van het Salone del Mobile van Milaan (7 tot 12 juni 2022) - de eerste in het volledige formaat na de pandemie - werd afgesloten met 262.000 bezoekers uit 173 landen. Het aantal bezoekers lag lager dan het record van 2019 (bijna 400.000 bezoekers), maar was zeker hoger dan verwacht en wordt door de organisatoren als zeer positief beoordeeld. 

Er waren 2.175 exposanten, waarvan 27% uit het buitenland. Meer dan de helft van de bezoekers bestond uit professionals en aankopers (61% uit het buitenland). Men moet ook vermelden dat Chinezen en Russen, die in 2019 met meer dan 42.000 waren, praktisch afwezig waren.

"We hebben het grote enthousiasme ervaren om weer klanten en professionals terug te zien drie jaar en twee maanden na de sluiting van de laatste editie", zei voorzitter Claudio Feltrin van de nationale vakvereniging FederlegnoArredo (FLA). "Er was een groot verlangen om weer aanwezig te zijn, maar ook om weer aan de slag te gaan. Het gekwalificeerde publiek was de echte hoofdrolspeler, zoals de ondernemers zelf zeggen. Veel bestellingen, openstelling voor nieuwe markten en consolidatie van traditionele markten: het Salone heeft bevestigd dat het een succesformule bezit die niet kan worden genegeerd".

Vlaanderen was sterk vertegenwoordigd op het Salone met meer dan 15 exposanten, maar ook met enkele jonge designers die bij Salone Satellite hun werk hebben tentoongesteld als deel van het collectief 'The New Belgians'.

Belgofurn, de afdeling van Fedustria voor de promotie van de Belgische meubelindustrie in het buitenland, had een collectieve stand georganiseerd met enkele 'nieuwkomers': Evolution 21, Heatsail, Roolf Living en Vipack. De collectiviteit werd als zeer positief beschouwd en zal zeker opnieuw georganiseerd worden, hopelijk met nog meer firma's. 

De 61e editie zal plaatsvinden van 18 tot 23 april 2023. 

13 juni 2022