U bent hier

Het abc van internationaal zakendoen anno 2021

Beste ondernemer,  

Met de eerste coronavaccins in zicht, kijkt iedereen weer wat hoopvoller naar de toekomst. Die belooft niet alleen meer bewegingsvrijheid, maar – ondanks de vele uitdagingen – ook meer zakelijke kansen om te groeien.

Flanders Investment & Trade (FIT) staat ook nu trouw aan uw zijde om die kansen te verzilveren.

Dat doen we met de:

A van authenticiteit

Authentiek aan de Vlaamse bedrijfswereld is onze open geest – en die maakt meer dan ooit het verschil. Globalisering is de hoeksteen van onze economische welvaart én ons welzijn. Al komt die onder druk te staan in tijden van pandemieën en protectionisme. Laat ons dus trouw blijven aan wat ons sterk maakt en een lans breken voor grenzeloos ondernemen.

Hoe FIT internationalisering helpt te versnellen, leest u hier.

B van brexit-ready

Brexit-berichten voorspellen weinig goeds. Komt er nu wel of geen handelsakkoord tussen het VK en de EU? Boris mag het weten … Wél al zeker: zelfs met een akkoord zal er op 1 januari 2021 veel veranderen voor wie naar het VK exporteert, zeker wat douaneformaliteiten en logistiek betreft. Gelukkig staat er in de kantlijn nog een tweede zekerheid: met de kennis van onze experts bereidt u zich optimaal voor. En wie in moeilijker vaarwater terechtkomt, maken we vlot wegwijs in de Europese brexit-steun die vanaf volgend jaar beschikbaar is.

Ontdek al onze brexit-inzichten op www.brexitready.be.

C van corona-veerkracht

COVID-19 legt niet alleen een zware druk op ons zorgsysteem, maar ook op onze bedrijfswereld. Een op de vijf exporteurs verwacht zelfs tot in 2022 te worden achtervolgd door het virus. De crisis vraagt dan ook veel inspanningen: de gezondheid en het welzijn van uw medewerkers beschermen, de continuïteit van uw productie en verkoop garanderen, de financiële impact van de pandemie afwenden … Uw bedrijf door deze periode helpen, is de prioriteit van ons Corona Exit-plan. Met steun voor startende én ervaren exporteurs.

Lees meer over wat FIT voor u kan betekenen in tijden van corona.

D van digitalisering

Digitale dienstverlening, online verkoop en virtuele prospectie zijn geen trends meer, maar een must. Voor elke exporteur. Al blijkt uit onze bevragingen dat de klassieke methodes – zakenreizen, handelsmissies, beursdeelnames – enorm in trek blijven. De kloof dichten en fysieke afstand virtueel overbruggen, is dan ook cruciaal. En daar kan FIT bij helpen. Zo houden onze collega’s kleinschalige, coronabestendige presentaties in het buitenland om Vlaamse producten aan de man te brengen. Of ze organiseren een-op-een-sessies tussen potentiële aankopers en leveranciers. De mogelijkheden zijn legio.

Benieuwd naar de digitale opties voor uw export? Stel ons uw vraag.

E van exportdiversificatie

Exportdiversificatie vormt – samen met digitalisering – hét antwoord op zowel de huidige coronacrisis als de nakende brexit. Door uw afzetgebied, aanbod én verkoop te diversifiëren, spreidt u optimaal de risico’s die onvermijdelijk bij internationale handel komen kijken. Want ‘no pain, no gain’. Gelukkig biedt de wereldkaart tal van mogelijkheden.

Ontdek alle te grijpen kansen in onze landendossiers.

F van FIT & Co

FIT is er voor u in goede en kwade dagen, zoveel is duidelijk. Maar ook wij staan er niet alleen voor, en daar plukt ú de vruchten van. Samen met onder meer onze strategische partners maken we u wegwijs. Zo zetten we ook in tijden van corona talloze acties op touw: van webinars over virtuele seminaries tot digitale trefdagen.

We zetten ze hier voor u op een rij.

Benieuwd hoe we u kunnen helpen?

Neem vandaag nog contact met ons op.


 

Veel moed,

Claire Tillekaerts
Gedelegeerd bestuurder

26 november 2020