U bent hier

Hernieuwbare energie in Chili - stand van zaken 2017

De geïnstalleerde NCRE-capaciteit in Chili kent sinds tien jaar een exponentiële groei. Terwijl er in 2006 een productiecapaciteit was van 355 MW, was dit tegen februari 2017 gegroeid tot 4.265 MW. Als dusdanig leveren NCRE projecten nu al 14,7% van de energiecapaciteit in Chili. In 2022 wordt een capaciteit van 5.824 MW verwacht, en in 2027 niet minder dan 9.239 MW.

We zien dat er een redelijk evenwicht is tussen de types NCRE-projecten onderling:

  • hydroprojecten vertegenwoordigen nu 2,4% van de totale capaciteit in Chili
  • bio-energie 3,0%
  • windenergie 3,9%
  • zonne-energie 5,3%

Chili is een land met enorm veel natuurlijke energiebronnen. Denken we daarbij vooral aan zonne- en windenergie, maar ook water en biomassa staan in de kijker. Er staan in de komende jaren vele projecten op stapel, en daar kunnen buitenlandse bedrijven met hun geavanceerde technologieën, mooi op inspelen.

Voor Vlaamse bedrijven in de sector is Chili dan ook een zeer interessante markt, zeker omdat verscheidene Vlaamse bedrijven al jaren bedrijvig zijn in Chili, en België op dit vlak een zeer sterke reputatie heeft in Chili.

De (Spaanstalige) presentatie van dhr. Carlos Finat kan u hier downloaden.

Interesse in de Chileense markt, neem dan deel aan de groepszakenreis naar Uruguay en Chili van 3 - 9 juni 2017. Meer info vindt u op de website van Flanders Investment & Trade

29 maart 2017

Bijkomende informatie