U bent hier

Herinnering: inschrijven voor de Nippon Export Award 2022-2023 kan nog tot 31 augustus 2022

Heeft jouw onderneming een bijzondere of opvallende prestatie geleverd bij de export of import naar Japan, of de distributie binnen Japan van Belgische of Luxemburgse producten of diensten? Dan is de bilaterale kamer van koophandel in Japan (BLCCJ) naar jou op zoek als kandidaat voor de tweejaarlijkse Nippon Export Award. Ondernemers die denken aanspraak te maken, kunnen hun kandidatuur inzenden tot 31 augustus 2022.

Deze Nippon Export Award (NEA) wil het beeld van de laureaat in zowel de Belux als in Japan sterker in de markt zetten en is een bijzondere erkenning voor het bedrijf, het personeel en de stakeholders.

Het winnende bedrijf ontvangt een prijs, mag op al zijn documenten de vermelding "Winnaar van de NEA 2022-2023" aanbrengen en krijgt de toestemming om het NEA-logo te gebruiken.

De winnaar zal ook profiteren van:

 1. De mogelijkheid om gasten/zakenrelaties uit te nodigen voor de prijsuitreiking
 2. Aandacht van de media: lokale media worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking en worden aangemoedigd om artikelen te schrijven over de Nippon Export Award en de winnaar
 3. Speciale aandacht op de BLCCJ website en sociale media

De Nippon Export Award wordt uitgereikt onder de hoge bescherming van:

 • De Eerste Minister van België, Alexander De Croo
 • De Eerste Minister van Luxemburg, Xavier Bettel

Daarnaast geniet deze prijs de steun van:

 • De ambassade van België in Japan
 • De ambassade van Luxemburg in Japan
 • De Luxemburgse Kamer van Koophandel
 • Flanders Investment & Trade (FIT)
 • Wallonia Export-Investment Agency (AWEX)
 • De Belgo-Luxemburgse Marktraad (BLMC)

Meer info en deelnemen

Ben je geïnteresseerd? Vul dan de bijgevoegde vragenlijst in en bezorg een presentatie van jouw onderneming naar de De Kamer in Japan. De vragenlijst en presentatie dienen in het Engels opgesteld te worden. De uiterste inzenddatum is dinsdag 31 augustus 2022.

Ken je een Belgisch, Luxemburgs of Japans bedrijf dat in aanmerking komt voor de NEA wedstrijd? Aarzel niet om deze informatie door te sturen. De wedstrijd is zowel voor leden als niet-leden van de kamer van koophandel in Japan.

Meer info en details zoals voorwaarden voor de inschrijving, criteria waar naar gekeken wordt voor een laureaat, en vorige winnaars vind je op de website van de bilaterale kamer van koophandel in Japan of in het document in bijlage.

25 april 2022

Bijkomende informatie