U bent hier

Green is Life - Zieleń to życie

De beurs (die tegelijkertijd ook een beetje als een tentoonstelling kan worden gezien) bestaat zo'n 20 jaar (de eerste editie had plaats in 1993 met slechts 25 exposanten), en is uitgegroeid tot een vaste waarde in haar gebied in Polen en staat (in Polen) in concurrentie met Gardenia in Poznan (die in het voorjaar plaats heeft).

Het aantal exposanten bedraagt door de jaren heen 250 tot 300 (waaronder 7 Vlaamse bedrijven in 2016). Het aantal bezoekers schommelt tussen 16.000 en 17.000, waarvan ongeveer 6.300 vakbezoekers in 2015. Volgens de organisatoren is Zieleń to Życie de belangrijkste beurs voor planten en tuinbouwtechnologie in Centraal- en Oost-Europa.

Behalve de beurs was er ook een programma van seminaries (w.o. een conferentiereeks over de “Groene stad”, een conferentiereeks die gericht is op de producenten en een conferentiereeks voor landschapsarchitecten).

In 2016 werd de beurs uitgebreid met een nieuwe sector “Flower Expo Polen” met meer dan  60 exposanten (geen Vlaamse bedrijven in die sector, daarentegen wel 30 Nederlandse bedrijven, plus 20 Nederlandse firma's die deelnamen in het kader van Green Is Life).

Voor wie interesse heeft voor de Poolse tuinbouwsector is het zeker zinvol Zieleń to Życie te bezoeken of als exposant eraan deelnemen. Het evenement geeft een goed overzicht van wat er in deze sector in Polen gebeurt. Ook voor de Poolse doelgroepen is het evenement belangrijk en ze komen uit heel Polen er naartoe. Als men die samen op een plaats wil ontmoeten, biedt Zieleń to Życie hiertoe een oplossing. Uit de commentaren die werden genoteerd tijdens de beurs, kan men afleiden dat Gardenia in Poznań zeker een volwaardig alternatief vormt.

5 september 2016