U bent hier

Gratis incubator in "US Semiconductor Central"

Computerchipgigant Intel had al zijn grootste productievestiging wereldwijd in Chandler, vlakbij Phoenix, Arizona, en met een nieuwe investering van 20 miljard dollar wordt die campus nu nog eens uitgebreid met twee bijkomende 'fabs'.  Goed voor 3000 extra banen bovenop de huidige 12.000 (en dan tellen we de indirecte tewerkstelling nog niet mee). Dat maakte Intel bekend eind maart.

Vorig jaar had ook die andere reus Taiwan Semiconductor (TSMC) al op de startknop gedrukt voor een investering van 12 miljard dollar in een nieuwe chipfaciliteit nabij Phoenix.

Als je weet dat ook NXP, Microchip, ON Semiconductor, Medtronic en nog anderen in diezelfde regio chips ontwikkelen en produceren, wordt duidelijk waarom het zakenblad Forbes nu Phoenix en omgeving uitroept tot 'US Semiconductor Central'. Al lijkt het ons dat Californië’s Silicon Valley, met z’n hoofdkwartieren van onder meer Intel, Nvidia, AMD, Xilinx, Applied Materials en anderen, die titel vooralsnog zeker mag betwisten.

Vijf factoren verklaren het succes, zegt Forbes: veel beschikbare ruimte voor industrie, goeie infrastructuur, talentrijke geschoolde werknemers, goeie incentives voor investeerders, en weinig of geen risico op natuurrampen.

De lokale universiteiten en incubatoren voeden enerzijds die hightechontwikkelingen en spelen er anderzijds ook graag op in.

Zo nodigt Chandler Innovations nu buitenlandse tech-start-ups uit om er een gratis incubatorprogramma te komen doorlopen dat hen de knepen van het 'zakendoen in de VS' zal bijbrengen. Gratis, op voorwaarde dat ze zich in Chandler vestigen. De City of Chandler sponsort het initiatief.

Naast een introductie over “Characteristics of American Culture”, telt het programma vier tracks:

  • Track 1 (12 weken) met als doel tot een prototype te komen dat klaar is voor de Amerikaanse markt en vraag kan creëren;
  • Track 2 (10 weken) met als doel de eerste inkomsten te genereren die op toekomstig succes kunnen wijzen, en een sales-plan te ontwikkelen;
  • Track 3 (12 tot 18 maanden). Doel: voortgezette groei tonen; operations & finance in de juiste plooi gieten, en een strategie ontwikkelen voor verdere groei;
  • Track 4: Leren pitchen, investeerders ontmoeten, groei plannen, exitstrategieën definiëren.

Meer informatie kan u vinden in het hierbij te downloaden document, dat ook de nodige contactgegevens bevat.

10 april 2021

Bijkomende informatie