U bent hier

Graphispag 2017 - Barcelona

In het beursgebouw Granvia van Fira de Barcelona in L’Hospitalet de Llobregat vond de beurs GRAPHISPAG plaats van 21 tot 24 maart ll. Dit is de belangrijkste beurs in Spanje voor de grafische industrie die om de twee jaar georganiseerd wordt.

GRAPHISPAG is het uitstalraam van nieuwe technologische oplossingen om grafische producten te maken die internet en de digitale technieken niet kunnen vervangen. Afwerkingen en toepassingen die toegevoegde waarde geven aan het traditionele drukwerk – inkt, materialen, papier, nieuwe ondergrond – en die toelaten al wat ook maar denkbaar is af te drukken, functioneel drukwerk, elektronisch drukwerk en drukwerk in 3D.

In het centraal gelegen Graphispag Live werden voorbeelden getoond van gedrukte producten voor decoratie, interieurinrichting, verpakking, textiel en uitgeverijen. In dezelfde ruimte vonden ook netwerking, demonstraties en conferenties plaats.

Er werd dit jaar speciale aandacht geschonken aan customization, het personaliseren van de producten waar de jongere generatie bijzonder tuk op is. De grafische industrie wil deze fors stijgende vraag tegemoet komen door het snel, veelzijdig en goedkoop personaliseren van om het even welk product, materiaal of oppervlakte.

350 merken grafische technologie, software, materialen en diensten vormden het aanbod van GRAPHISPAG 2017. Exposanten uit twaalf landen namen aan deze editie deel. Spanje levert het grootste aantal, gevolgd door Portugal, China, Duitsland, Italië, Frankrijk, het VK en de VS. Grote namen zoals Heidelberg, Agfa, Digidelta, Epson, HP, Roland DG en Mactac ontbraken niet op het appel.

Hoewel GRAPHISPAG zich profileert als een internationaal gebeuren zijn het vooral nationale aankopers en aankopers uit de landen rond de Middellandse Zee die deze beurs bezoeken.

De volgende editie van GRAPHISPAG zal plaatsvinden in maart 2019.

28 maart 2017