U bent hier

Giardina 2023 - Zürich

De beurs Giardina vond plaats van 15 tot 19 maart in Zurich. Het is een van Europa's toonaangevende publieksbeurzen voor al wat met tuininrichting te maken heeft, van creatieve oplossingen tot toekomstige trends in tuinontwerp. De beurs wordt georganiseerd door MCH Messe Schweiz (Zürich) AG.

De beurs is maar liefst 30.000 m² groot en verdeeld over 4 verdiepingen, waarop 210 exposanten hun producten voorstellen. De exposanten zijn overwegend Zwitserse firma’s, slechts 10% van de exposanten komt uit de omringende landen, voornamelijk uit Duitseland. De producten die ze voorstellen gaan van zonnewering, planten en bloemen, tuinbouw, terras en balkon, buitenhaarden en barbecue, tuinmeubilair en inrichting, .. tot zwembad- en waterwereld.

Opmerkelijk was de 600 m² grote 'urban garden', de grote trend samen met outdoor kunst.

De beurs heeft heel wat te bieden voor importeurs:

  • Netwerken: Giardina Zürich biedt een platform voor importerende bedrijven om te netwerken met leveranciers, fabrikanten en andere industriële spelers. Dit kan leiden tot nieuwe zakelijke partnerschappen, samenwerkingen en groeimogelijkheden.
  • Product showcase: Importeurs kunnen hun producten op Giardina Zurich presenteren en potentiële kopers aantrekken. Dit is een kans om productkwaliteit en innovatie te tonen.
  • Marktonderzoek: Giardina Zürich kan dienen als een bron van marktonderzoek voor importerende bedrijven. Zij kunnen informatie verzamelen over industriële trends, consumentenvoorkeuren en de producten en strategieën van concurrenten. Dit kan informatie opleveren voor nieuwe productontwikkeling en marketingstrategieën.
  • Industrieel inzicht: De beurs biedt ook seminars, workshops en lezingen door experts van de sector. Importeurs kunnen waardevolle inzichten en kennis opdoen over best practices, innovaties en markttrends in de tuin- en vrijetijdsuitrustingindustrie.
  • Internationale exposure: Giardina Zürich trekt exposanten en bezoekers uit de hele wereld. Importeurs kunnen deze kans gebruiken om internationale markten te verkennen, naamsbekendheid op te bouwen en hun klantenbestand uit te breiden.

De volgende edite zal plaatsvinden van 13 tot 17 maart 2024.

27 maart 2023