U bent hier

Genera 2019 - Madrid

Deze editie van Genera werd in samenwerking met het Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDEA) gehouden in Feria de Madrid. Genera focust op de trend van de uitbreiding van hernieuwbare energie die gestimuleerd werd door nieuwe regelgeving. Deze editie toonde de vooruitgang in technologische- en productinnovaties die de energie-efficiëntie van bedrijven vergroten.

Genera kende met deze editie een groei van 6,5% qua deelname van Spaanse en internationale bedrijven, waarmee het vloeroppervlak van de beurs groeide met 13,3%. Internationale bedrijven vertegenwoordigen al 20% van het totaal. Deze internationale exposanten komen uit Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, China, Frankrijk, Griekenland, Italië en Nederland.

Door de groei van Genera, groeide het aanbod op de beurs ook. De traditionele sectoren zoals warmtekrachtkoppeling, aardolie, energiebesparing, windenergie, thermische zonne-energie, biobrandstoffen, brandstofcellen en veel meer waren aanwezig. Maar ook andere innovaties zoals drijvende zonnepanelen voor fotovoltaïsche projecten op water, innovatieve technologieën voor sensoren voor het onderhoud van windturbines, oplossingen voor micro- en mini-waterkrachtcentrales die civiele werken minimaliseren en inkorten, enz waren op Genera terug te vinden.

Naast de vele standen, stonden er ook conferenties op het programma. In het Genera 2019 Technical Conference-programma stond energietransitie en eigen verbruik centraal. In deze conferenties werd ook gediscussieerd over het belangrijkste nieuws uit de industrie door organisaties, verenigingen en vertegenwoordigers van hernieuwbare energiebronnen, energieën en energie-efficiëntie.

Tijdens de beurs werden er ook trainingssessies gegeven over nieuwe producten en innovaties. Genera ondersteunt het wetenschappelijk en technologisch werk van organisaties door 11 projecten die gekozen werden door een jury van deskundingen tentoon te stellen in de Innovation Gallery. Deze werden beoordeeld in het kader van hernieuwbare energie, efficiëntie en de zorg voor het milieu.

Meer info vindt u op de beurswebsite:  http://www.ifema.es/genera_01/ 

19 maart 2019