U bent hier

Gedeeltelijke opheffing van het Japanse importverbod op eieren en andere producten van gevogelte

Japan heeft het importverbod op Belgische eieren en producten op basis van gevogelte, dat sinds september 2021 in voege was, op 22 april 2022 opgeheven voor zeven van de tien Belgische provincies. Het gaat om de provincies Antwerpen, Henegouwen, Luik, Luxemburg, Namen, Vlaams Brabant, Waals Brabant. Voor de provincies Limburg, Oost-Vlaanderen, en West-Vlaanderen geldt nog steeds een verbod op import. Voor verdere info, zie de website van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV):

Pluimveevlees en pluimveevleesproducten: https://www.favv-afsca.be/exportderdelanden/dierlijkeoorspronghumaneconsumptie/japan/pluimveevleesenpluimveevleesproducten/default.asp

Schaaleieren: https://www.favv-afsca.be/exportderdelanden/dierlijkeoorspronghumaneconsumptie/japan/eieren/

De website van het Japanse Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries (MAFF) vermeldt dat import van België tijdelijk opgeschort is voor de provincies Limburg, Oost-Vlaanderen, en West-Vlaanderen.

https://www.maff.go.jp/aqs/english/news/third-free.html

Over de opheffing van het importverbod voor de drie resterende provincies blijven de gesprekken voortduren.  FIT houdt u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Voor meer informatie over de Japanse markt voor vleeswaren verwijzen wij u naar de marktstudie die Flanders Investment & Trade Tokyo in juli 2020 publiceerde over deze sector. Deze publicatie kan u helemaal gratis downloaden op de landenpagina voor Japan:

https://www.flandersinvestmentandtrade.com/export/marktstudie/de-sector-voor-verwerkte-vleesproducten-japan

9 mei 2022