U bent hier

Fruit Attraction - Madrid

Fruit Attraction is wereldwijd één van de belangrijkste groenten- en fruitbeurzen. De tiende verjaardagseditie werd van 23 tot 25 oktober georganiseerd onder de slogan 'Where fresh produce & innovation meet' en kon rekenen op meer dan 1600 exposanten en 70.000 bezoekers uit meer dan 100 landen. België werd vertegenwoordigd door maar liefst 30 bedrijven. Dit jaar waren de gastlanden Canada en Saudi-Arabië, dit omwille van hun enorme import van fruit en groenten uit Europa.

Het Vlaams Centrum voor Agro- & Visserijmarketing ontbrak ook niet op de beurs. Met een stand bestaande uit 12 bedrijven vertegenwoordigde VLAM ongeveer 1/3 van de Belgische participanten.

Ook pronkte de beurs met enkele nieuwe initiatieven. Zo stond 'The Innovation Hub' volledig in het teken van innovatie. De deelnemende bedrijven van dit programma werden gekozen op basis van hun product of diensten. Na de selectie kregen ze de kans hun aanbod tentoon te stellen tijdens de expositiedagen en bovendien te verdedigen voor een vakjury. De winnaars uit de categorieën moesten voldoen aan de volgende criteria: duurzaamheid, innovatie, rijk aan kennis én technologisch hoogstaand.

Het tweede nieuw paradepaardje van de beurs was zonder twijfel 'Flower en Garden Attraction'. Dit nieuwe deel van de beurs stond volledig in het teken van bloemen en planten. Het initiatief werd genomen om beide sectoren te stimuleren en de deelnemende bedrijven te ondersteunen bij het uitbreiden op de internationale markt.

Naast deze twee initiatieven bood 'Fruit Atraction' ook een hele reeks andere evenementen aan naast de beurs. Zo was er het Bio Fruit Congress, Nuts Hub, Smart Agro Area en veel meer.

12 november 2018