U bent hier

Frankrijks meest geliefde verkoopketens (2021)

EY-Parthenon publiceerde zonet de resultaten van hun jaarlijkse studie gewijd aan ‘French Prefererend Retailers’ (februari 2021) die gebaseerd is op indrukken van ruim 8.000 consumenten m.b.t. 146 verschillende winkelketens. Ontdek de succesvolste ketens bij de Fransen per marktsegment.

Tot de top 6 van de meest favoriete verkoopketens behoren E. Leclerc (grootwarenhuisketen), Leroy Merlin (DIY-bouwketen), Decathlon (sport items), Amazon (algemene retailer), Ikea (binnenhuisinrichting), McDonald’s (fastfood) en FNAC (cultuur en elektronica), terwijl Picard (diepvriesproducten) en Grand Frais (voedingswaren) hun intrede maken in de top 10 m.b.t. gespecialiseerde voedingverkopen.

De pure online spelers hebben nog steeds moeite om de Franse klanten voor zich te winnen. Amazon blijft de enige online verkoper die in alle sectoren in de top 50 staat. CDiscount staat op de tweede plaats, maar komt in de algemene ranglijst pas voor op de 61ste plaats. Aliexpress staat op de 62ste plaats.

De zowat enige uitzondering hierop is de modesector waar online spelers zoals Zalando, Amazon en Vinted goede scores behalen.

Meer over de resultaten van dit onderzoek kan u lezen via de URL https://www.lsa-conso.fr/quelles-sont-les-enseignes-preferees-des-franca... 

22 juni 2021

Bijkomende informatie