U bent hier

Foodtech in Spanje: een groeiend sector

Het is een bekend feit dat Spanje een uitstekende gastronomie heeft. Het netwerk van de agrovoedingswaardeketen groeit jaar na jaar en breidt zich wereldwijd uit.

De volledige agrovoedingswaardeketen genereert bijna 10% van het Spaanse bbp. Spanje telt meer dan 30.000 bedrijven die voedingsmiddelen verwerken, ongeveer 50 gespecialiseerde universiteiten, 20 hoogtechnologische centra en meer dan 400 foodtech start-ups. Volgens een recente studie van ICEX is deze sector 34% productiever en 30% competitiever dan het gemiddelde in de EU-28, wat het nog aantrekkelijker maakt voor Vlaamse bedrijven die zich in Spanje willen vestigen. Ook is de primaire sector versterkt door de COVID-19 en is zijn bijdrage aan het Spaanse bbp met bijna één procentpunt gestegen ten opzichte van 2019. Niettemin wordt de agrovoedingswaardeketen geconfronteerd met wereldwijde uitdagingen, waarbij de geleidelijke integratie van technologie een sleutelrol speelt.

Dit marktonderzoek, uitgevoerd door ICEX, Spaans agentschap voor Handel en Investeringen, geeft algemene informatie over de foodtech-sector in Spanje, Spaanse foodtech start-ups, innovatie hubs, technologische centra, universiteiten en technologieparken die voor Vlaamse bedrijven interessant kunnen zijn om mee samen te werken.

28 april 2021

Bijkomende informatie