U bent hier

Food Expo 2017 - Warschau

Dit was de eerste editie van de internationale beurs Warsaw Food Expo (1-3.06.2017). Ze werd georganiseerd door Ptak Warsaw Expo onder de auspiciën van het Poolse Ministerie van Landbouw.

Deze editie verzamelde 299 exposanten op een gezamenlijke oppervlakte van 25.000 m², vooral afkomstig uit Polen. Er waren ook een aantal exposanten uit de Visegrad-landen, alsook uit Roemenië, Slovenië en Bulgarije (vooral met wijnen).

De meerderheid der exposanten waren lokale bedrijven, die ecologische voeding aanboden. Van de beter bekende bedrijven kunnen Tarczyński (vlees), Mlekovita (melk en zuivelproducten), de groente- en fruitveiling (Giełda Owocowo-Warszywna) in Bornisze worden geciteerd.

Het is op dit ogenblik moeilijk te voorspellen in welke mate deze beurs zich in de toekomst verder zal ontwikkelen. Anderzijds kan worden opgemerkt, dat dit beurscomplex een groot potentieel heeft en de ambitie leeft om een toonaangevende rol te gaan spelen op de Poolse markt van handelsbeurzen.

De beursorganisator liet doorschemeren dat eraan wordt gedacht om bij toekomstige edities aan handelsafdelingen van diplomatieke zendingen 12-18 m²  oppervlakte gratis ter beschikking te stellen met de bedoeling dat ze de beurs bij buitenlandse bedrijven zouden promoten.

De gunstige ligging van de beurs, buiten Warschau, in de onmiddellijke omgeving van een belangrijke autoweg, niet ver van de internationale luchthaven Okęcie en van de geplande nieuwe luchthaven bij Łódż, is een belangrijke troef. Bovendien plant de investeerder PTAK de bouw van een hotel op het grondgebied van de beurs.

12 juni 2017