U bent hier

Flanders Investment & Trade wint prestigieuze prijs voor het beste investeringsproject in Europa

Gisteren heeft Flanders Investment & Trade (FIT) in Dubai de prijs ontvangen voor het beste Europese investeringsproject in 2015 op de ‘Annual Investment Meeting’ (AIM), een initiatief van het ministerie van Economische Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten.

Het event wordt dit jaar gehouden van 11 tem 13 april. Tijdens het galadiner kreeg FIT de prijs uit handen van Sultan Al-Mansoori, de minister van Economie van de Verenigde Arabische Emiraten.

AIM is een vakbeurs gericht op de belangrijkste investeringsprojecten wereldwijd, met massale aanwezigheid van high-level investeerders en publieke investeringsagentschappen zoals FIT.

Elk jaar worden er ook prijzen uitgereikt aan die agentschappen als erkenning voor hun geleverde dienstverlening in het kader van een investeringsproject. In de categorie Europa heeft FIT de award ‘AIM 2016 Investment Award’ gewonnen.

FIT behaalde de prijs dankzij de investering van het Japanse bedrijf Nippon Shokubai. In mei 2015 kondigde Nippon Shokubai zijn plannen aan voor Vlaanderen: een nieuwe fabriek in Zwijndrecht.

Meteen het op één na grootste productiecentrum van Nippon Shokubai, een investering van 350 miljoen euro, 70 nieuwe jobs en de verankering van het bedrijf in Vlaanderen voor langere tijd. In februari 2016 overhandigde Vlaams-minister president Geert Bourgeois nog de ‘Investment of the Year Trophy’ aan het bedrijf.

Quotes

Ik wil Flanders Investment & Trade – CEO Claire Tillekaerts en alle medewerkers - van harte feliciteren. Deze trofee is een blijk van erkenning en verdiende waardering voor de dienstverlening van het agentschap. Dit laatste blijkt ook uit de laatste investeringscijfers. Nog nooit zijn er zoveel projecten geweest in Vlaanderen als vorig jaar. Het gaat om 227 projecten voor een totaal bedrag van 2,7 miljard euro, goed voor 4.350 jobs. FIT begeleidde maar liefst 429 buitenlandse bedrijven met hun investeringsprojecten voor Vlaanderen. Bij meer dan 60% van de nieuwe buitenlandse investeringen in Vlaanderen was FIT betrokken. Niet alleen zijn dat sterke cijfers, met deze prijs komt ook de sterke waardering voor de dienstverlening van FIT.

Geert Bourgeois

Uiteraard reageer ik enorm fier op de uitreiking van deze prestigieuze prijs. Een investeringsproject is vaak een werk van lange adem, met niet altijd succes. Een pluim ook voor het ganse team van FIT, in het buitenland en in Brussel! En we kijken ook vooruit: FIT bouwt zijn diensten op maat aan buitenlandse bedrijven continu en innovatief verder uit. Zo heeft FIT in 2015 na een zeer grondige evaluatie, zijn buitenlands netwerk geoptimaliseerd, met ondermeer de beslissing nieuwe kantoren te openen in USA en Canada, juist bedoeld om nieuwe interessante investeerders uit die landen aan te trekken.

Claire Tillekaerts

12 april 2016