U bent hier

FIT vernieuwt meldpunt voor Vlaamse bedrijven met vragen over brexit

Op 14 december 2017 organiseerde FIT het eerste brexit-seminarie. Meer dan 30 naar het Verenigd Koninkrijk goederenexporterende ondernemers sprokkelden er praktische tips om zich optimaal voor te bereiden op brexit. Alle info is vanaf 14 december ook online raadpleegbaar op het vernieuwde ‘Meldpunt Brexit’.

Een glazen bol om de impact van de brexit tot in de puntjes in te schatten heeft niemand. Wel tekenen zich nu al een aantal belangrijke aandachtspunten af voor Vlaamse ondernemers die exporteren naar het Verenigd Koninkrijk.

Op het brexit-seminarie van 14 december 2017 gaven sterke experten praktische informatie rond douaneformaliteiten, wisselkoersrisico’s, normen, verpakkingen & vergunningen. Al deze topics zijn overzichtelijk gebundeld op het vernieuwde ‘Meldpunt Brexit’. Ondernemingen kunnen het e-loket met bijkomende vragen aanschrijven via het e-mailadres brexit@fitagency.be.

Vlaanderen doet er alles aan om een handelsvriendelijke brexit te realiseren omdat het VK een enorm belangrijke exportmarkt is waar veel Vlaamse jobs van afhangen. We hebben onze visie op de tweede fase onderhandelingen klaar en dragen deze ook proactief uit: de EU moet een diepe en alomvattende samenwerking met het VK bewerkstelligen op tal van domeinen waarbij de negatieve impact op onze jobs, onze bedrijven en havens minimaal moet zijn, met een transitiefase tot aan de definitieve regeling.

Geert Bourgeois, Vlaams minister-president

Brexit is één van de grootste actuele uitdagingen voor de Vlaamse economie. Voor Vlaanderen staat het Verenigd Koninkrijk op de vierde plaats als Europees exportland. De impact van brexit zal groot zijn. Vlaamse ondernemers doen er goed aan zich nu al voor te bereiden. Het ‘Meldpunt Brexit’ vormt voor hen een belangrijke contactpunt.

Claire Tillekaerts, CEO Flanders Investment & Trade

14 december 2017