U bent hier

FIT NY op New York Fashion Week

Tijdens New York Fashion Week organiseren de grootste Amerikaanse merken modeshows en showrooms, ontmoeten ze buyers, gaan naar networking events, en nog veel meer: dé gelegenheid voor ontwerpers om hun nieuwe collectie op allerlei manieren en in allerlei vormen te presenteren.  

Wat, wanneer, wie?

De New York Fashion Week vulde dit najaar de stad van 7 tot 14 september en FIT New York kon er bij zijn. FIT NY is aanspreekpunt voor Vlaamse modebedrijven met exportambities in de VS en de Fashion week biedt daarom de ideale gelegenheid om het FIT-netwerk in de Amerikaanse mode-industrie uit te breiden en marktopportuniteiten te spotten.

Dit jaar was een bijzonder jaar vermits verschillende Europese merken, zoals Fendi en Marni, deelnamen aan NYFW - dit gebeurt meestal niet, omdat zij gewoonlijk focussen op hun respectievelijke fashion weeks in Europa. Enkele opmerkelijke Amerikaanse designershows waren die van Tom Ford, Tory Burch, Alice + Olivia, PatBO, Coach, Tommy Hilfiger en vele andere.

Interessant voor Vlaamse bedrijven?
Jazeker! Als je de Amerikaanse markt wil betreden en je merk wil uitbreiden, is het niet alleen belangrijk om gevoel te krijgen van de markt en hoe stijlen en trends kunnen verschillen, maar ook om de netwerken en juiste mensen in de industrie te leren kennen. In de VS zijn connecties en relaties heel belangrijke troeven wanneer je zaken doet. Je kan een geweldig product hebben, maar als je niemand in de industrie kent, kan het heel moeilijk zijn om iemands aandacht te krijgen. Fashion week is daarenboven ook gratis, in tegenstelling tot de meeste beurzen. Nog een extra reden voor een bezoek!

"Oké, maar hoe geraak ik binnen?"
E-mailen of contact leggen met de juiste mensen op LinkedIn. Toen FIT NY een aantal van de NYFW shows wilde bijwonen, maakten we een lijst van alle merken die presenteerden en legden we contact met de PR-persoon van dit merk (via LinkedIn).  Door dit te doen zal je zien dat sommigen je graag uitnodigen. Natuurlijk zal je niet van alle merken een reactie krijgen, maar het is altijd het proberen waard, een nee heb je, en een ja kan je krijgen!

SS23 Trendsanalyse

Wat we kunnen concluderen uit de NYFW SS23 is dat de collecties erg geïnspireerd zijn op het buitenleven, gebruiksvriendelijke elementen en futuristische trends. Wat kleuren betreft, zien we veel neutrale tinten in combinatie met felle, krachtige kleuren. Lila en paars zijn topkleuren, evenals donkere warmere tinten, zoals bruin, rood en zwart.  In de bijlage hieronder vind je een diepere trendanalyse van het SS23-seizoen op basis van een rapport van WGSN.

What's Next?

Mode is een voortdurend veranderende industrie - een nieuwe modeweek staat alweer voor de deur. Om de start ervan te vieren zal FIT NY zelf iets organiseren rond fashiontrends in de VS. Zijn modemerken eindelijk klaar om de metaverse in te gaan? Binnenkort meer informatie!

Questions? Contact Us!
Vragen over de modesector in de VS? Aarzel niet om ons te contacteren - newyork@fitagency.com 

15 november 2022

Bijkomende informatie