U bent hier

FIT mee op staatsbezoek naar Canada (11 – 17 maart)

Van 11 tot 17 maart 2018 reist het Vorstenpaar naar Canada op uitnodiging van Julie Payette, Algemeen Gouverneur van Canada. ZM de Koning en HM de Koningin der Belgen worden vergezeld door een politieke, economische en academische delegatie. Op het programma staan verschillende activiteiten in Ottawa, Toronto en Montréal, waarvan enkele mede georganiseerd door FIT.

Vlaams Minister-president, Geert Bourgeois, leidt de Vlaamse delegatie. Ook FIT CEO Claire Tillekaerts reist mee naar Canada: “Canada is een belangrijke handelspartner voor Vlaanderen. De Canadese markt is zeer divers en biedt heel wat opportuniteiten in veel sectoren zoals voeding en dranken, design en bouw, biotech en ICT.

Een week lang kunnen 50 Vlaamse bedrijfsleiders hun bestaande contacten met Canadese partners versterken.

  • Bedrijven uit de voedings- en drankensector vormen met 14 de sterkste Vlaamse vertegenwoordiging. Het ‘Belgian Food and Gastronomy event’ dat FIT organiseert samen met structurele partner Fevia staat op de agenda.
  • Ook bedrijven uit de ICT, biotech, audiovisuele en logistieke sectoren tekenen talrijk present. In Montreal organiseert FIT samen met de andere regio’s en partners Cancham Belux en Cargo M een ‘strategisch forum over transport en logistiek’.
  • Ook de diamantsector reist via een vertegenwoordiging van het Antwerp World Diamant Centre (AWDC) mee.

Minister-President Bourgeois en FIT CEO Claire Tillekaerts plannen bezoeken aan volgende bedrijven en instituten: op woensdag 14 maart aan Hydrogenics, een belangrijk Canadees investeerder uit Toronto in het Vlaamse Oevel, op donderdag 15 maart aan MILA, het universiteitsinstituut voor Artificiële Intelligentie in Montreal en op vrijdag 16 maart Unibroue, een lokaal brouwer die samenwerkt met  Brouwerij Verhaeghe uit Vichte.

FIT beschikt over één kantoor in Montréal olv Vlaamse Economisch Vertegenwoordiger Mieke Pynnaert.

Lees meer over exporteren vanuit Vlaanderen naar Canada.

13 maart 2018