U bent hier

FIT mee op Belgische economische missie naar Ivoorkust

Van 22 tot en met 26 oktober 2017 vindt de prinselijke missie Ivoorkust plaats. De prinselijke missie staat onder leiding van H.K.H. Prinses Astrid van België. De Vlaamse delegatie – onder andere bestaande uit 60 Vlaamse bedrijfsleiders – en vertegenwoordigers– wordt begeleid door Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport.

Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment & Trade, reist eveneens mee naar Ivoorkust:

De Vlaamse export naar Ivoorkust neemt sinds een aantal jaren toe. Ivoorkust is de 6de exportmarkt van Vlaanderen in Sub Sahara-Afrika. Van de totale Belgische export naar Ivoorkust in 2016 nemen Vlaamse bedrijven meer dan 93% voor hun rekening. Het doel van de missie is tweevoudig: Vlaamse bedrijven ondersteunen in de verdere ontwikkeling van hun export en investeringsactiviteiten in Ivoorkust én het Ivoriaanse bedrijfsleven overtuigen om te investeren in Vlaanderen. Zo neemt FIT de lead in de organisatie van het forum ‘Transports & Logistique’ ter promotie van de troeven van Vlaanderen  en België als transport- en logistiek knooppunt in Europa."

Claire Tillekaerts

De Vlaamse delegatie vertegenwoordigt onder meer de Vlaamse transportsector (havens, luchthavens, waterwegen,..), de logistieke sector (vb. bulktransport), de agro-industrie, de (hernieuwbare) energiesector en de voedingssector.

Lees meer informatie over exporteren vanuit Vlaanderen naar Ivoorkust.

20 oktober 2017