U bent hier

Feria del Mueble Zaragoza 2016

De vijfde editie van de meubelbeurs van Zaragoza - FMZ - (Spanje) vond plaats van 20 tot 23 januari 2016. FMZ is uitsluitend een professionele beurs voor fabrikanten, leveranciers en distributeurs van meubilair. 

Voor de Spaanse meubelsector, die aan 80.000 personen werk biedt en 3.716 M€ omzet maakte in 2014, is dit DE beurs bij uitstek.

De aanwezigheid van 45.376 bezoekers uit 59 verschillende landen toont aan dat FMZ ook op internationale belangstelling kan rekenen. Het merendeel van de 571 exposanten zijn nationale firma's ook al steeg het aantal internationale exposanten met 50% vergeleken met de editie van 2014. Deze laatsten zijn hoofdzakelijk Portugese bedrijven en enkele Italiaanse en Franse exposanten.

Het Noorden van Europa is op FMZ niet vertegenwoordigd. Design vindt men er minimaal. Het aanbod bestaat uit klassiek meubilair, rustiek meubilair, moderne meubelen, keuken- en tuinmeubelen, sofa's en slaapconfort. Het Vlaamse meubelaanbod staat een trap hoger. Smaak is koop en in Spanje is de smaak heel anders dan in Vlaanderen.

Voorlopig, onder voorbehoud, is deze beurs niet aan te raden voor Vlaamse exposanten. Vlaamse bedrijven die voeling willen krijgen met de Spaanse markt kunnen een bezoek overwegen.

Meer info en cataloog met de exposanten kunt u vinden op deze website.

5 februari 2016