U bent hier

Exposanità 2016 - Bologna

Alhoewel de cijfers niet kunnen vergeleken worden met die van de beurs Medica te Düsseldorf, is Exposanità te Bologna toch een salon dat hoog op de agenda moet staan van de Europese bedrijven die actief zijn in de medische sector. Deze beurs is sterk georiënteerd op de recentste technologieën van de medische sector die een oplossing moeten bieden voor de verschillende uitdagingen van de Italiaanse gezondheidszorg, zoals de vergrijzing van de bevolking, de assistentie aan gehandicapten en het combineren van technologische innovaties met krappe begrotingen.

Belangrijkste gegevens en cijfers:

Exposanità 2016
Waar: Bologna, Noord-Italie
Wanneer: 18-21 mei 2016
Producten: apparatuur voor spoedeisende hulp, elektrische en manuele rolstoelen, vervoermechanismen, speciale inrichtingen, speciale auto’s, motors en fietsen, trapliften, zorgkleding, apparatuur en instrumenten voor fysiotherapie en orthopedie, sportuitrusting, fitnessuitrusting, speciale schoenen, ziekenhuisinrichting, medische apparatuur en toestellen (alle afdelingen: chirurgie, cardiologie, pulmonologie, enz.).
Aantal exposanten: 634 exposanten, waarvan de meerderheid uit Italië – het meest vertegenwoordigde buitenlandse land is China (32 exposanten), gevolgd door Duitsland (12) en Oostenrijk (9)
Bezoekers: 32.700 (+12% in vergelijking met 2014)

Hoogtepunten van deze editie:

  • De beurs was onderverdeeld in elf verschillende macro-sectoren, om het bezoek van het publiek gemakkelijker en intuïtiever te maken. Deze macro-sectoren zijn Horus, 3D Print Hub, Hospital, Diagnostiek 2000, Analysislaboratorium, Salute amica, Diergezondheid, Medetech Innovation, Ouderdom, System en Eerste hulp.
  • Het gastland van deze editie was Argentinië, dat een akkoord sloot met de regio Emilia-Romagna en de universiteit van Bologna om een observatorium op te richten over gezondheidseconomie, met als doel de uitwisseling van informatie en know-how tussen de Italiaanse regio en het Zuid-Amerikaanse land te vergemakkelijken. Bovendien zullen de universiteiten van Bologna, Santa Fé en Porto Alegre (Brazilië) samenwerken om een Internationale Master ‘Gezondheidsbeleid’ in te stellen.
  • Een innovatieve “hybride operatiekamer” werd tentoongesteld aan het publiek. Deze 'super operatiekamer' is voorzien van de allernieuwste technieken op het gebied van chirurgie en beeldvorming (röntgengrafie). Zo worden heel fijne operaties onder röntgendoorlichting mogelijk. De hybride operatiekamer is erop ingericht om traditionele chirurgie en endovasculaire chirurgie (waarbij zo min mogelijk gesneden wordt en de chirurg met behulp van de nieuwste technologieën ‘op afstand’ binnenin het lichaam werkt) efficiënt te kunnen combineren.
  • Dankzij het Italiaanse Paralympisch Comité werden demonstraties, wedstrijden en ontmoetingen georganiseerd met de kampioenen van de paralympische sporten (area Horus Sport).
  • Meer dan 230 lezingen en workshops met bedrijven, instellingen en verenigingen als organisatoren, vonden tijdens de beurs plaats.
7 juli 2016