U bent hier

Exportbeurs 2021: hét event voor internationale handel na corona

De tweejaarlijkse Exportbeurs van FIT, de hoogmis voor exporterend Vlaanderen, is uitgesteld naar 9, 10 en 11 februari 2021. Brussels Expo blijft de locatie. Onder omstandigheden die de veiligheid van alle bezoekers maximaal garanderen, brengen we er Vlaamse bedrijven in contact met bijna 100 landenexperten uit het FIT-netwerk, sectorfederaties, banken, logistieke spelers en andere organisaties met een internationale focus. Zo wil FIT hen ondersteunen om nieuwe (buitenlandse) opportuniteiten te verkennen in het post-coronatijdperk.

De coronapandemie stelt de Vlaamse en de wereldeconomie op de proef. Ook de volgende maanden zullen ondernemers nog alle zeilen moeten bijzetten om de dreigende crisis het hoofd te bieden. Maar we hopen samen met u dat het zonlicht snel weer door de regenbuien breekt. Een ding is zeker: FIT staat aan uw zijde, zowel in deze moeilijke periode als daarna.

Samen oplossingen bedenken

We willen geen streep onder 2020 trekken. Integendeel, met een aangepaste dienstverlening zoeken we alternatieve oplossingen waar mogelijk. Zo organiseren we binnenkort virtuele b2b-meetings, verzamelen we alle laatste ontwikkelingen in ons digitale coronadossier en kan u ons permanent bereiken voor exportadvies op maat. We hebben er alle vertrouwen in dat de Vlaamse economie veerkrachtig is en we willen samen met u een deel van de oplossing zijn.

Uitstel is geen afstel

Door het wijdverspreide coronavirus zagen we ons evenwel genoodzaakt om de Exportbeurs uit te stellen naar februari 2021. Meer dan 1.500 bezoekers samenbrengen met landenexperts uit alle uithoeken van de wereld is niet realistisch in juni. Maar uitstel is geen afstel! We geloven dat alle hulp en expertise meer dan welkom zal zijn zodra het coronavirus onder controle is. Daarom willen we u graag de kans bieden om toegang te krijgen tot alle exportkennis en experten in één bezoek.

Uniek aanbod

De Exportbeurs is de ideale gelegenheid om uw exportvragen te stellen over gelijk welke doelmarkt ter wereld: van wet- en regelgeving over marketing tot logistiek. Tijdens face-to-facegesprekken met experten van FIT en andere internationaal georiënteerde organisaties wint u alle nodige info in voor een internationale doorstart in het post-coronatijdperk. Bovendien kan u deelnemen aan zo’n 100 workshops en seminaries over brandende thema’s in export. Tot slot staan ook een recordaantal exposanten – zoals banken- en kredietverzekeraars, werkgeversorganisaties, sectorfederaties, Kamers van Koophandel en logistieke spelers – klaar om te sparren over uw buitenlandse projecten.

Volg onze kanalen voor updates

Op voorwaarde dat we de gezondheid van alle deelnemers kunnen vrijwaren, maken we van onze Exportbeurs 2021 opnieuw een succes. De komende maanden leest u via onze digitale kanalen en het magazine Wereldwijs hoe we die ambitie in de praktijk gaan brengen. Nu al zeker zijn van een plaats bij de landenexperten, workshops en seminaries? Laat het ons weten en we nemen contact met u op zodra de inschrijvingen weer open zijn.

Wil u graag top-of-mind zijn bij Vlaamse exportbedrijven? Word standhouder!

Goed nieuws: u krijgt een nieuwe kans om uw organisatie in de kijker te plaatsen op de Exportbeurs.

> Ja, ik wil 1.500 potentiële klanten ontmoeten.

16 april 2020