U bent hier

EXPOdetergo - Milaan

Sinds het begin van het nieuwe millennium vindt er in Fiera Milano om de vier jaar een van de belangrijkste vakbeurzen plaats voor wasserettes, strijkateliers en industriële wasmachines: EXPOdetergo. Reeds 18 jaar lang brengt deze beurs een breed internationaal publiek naar Milaan. De editie van 2018 vormde hier geen uitzondering op. EXPOdetergo verwelkomde dit jaar namelijk bijna 21.000 bezoekers uit zo'n 113 verschillende landen. Het internationale karakter is dan ook meteen een van de grootste troeven van de beurs. Hoewel het grootste deel van de bezoekers nog steeds uit Europa komt, stijgt elk jaar de aanwezigheid van geïnteresseerden uit opkomende markten. EXPOdetergo slaagt er op die manier in om mensen uit de hele wereld samen te brengen en ruimte te creëren voor concrete commerciële opportuniteiten. Met zo'n zeven deelnemende exposanten was ook Vlaanderen bijzonder goed vertegenwoordigd. Het mocht zich hierdoor de vijfde grootste speler van de beurs noemen.  

Met het oog op de klimaatverandering en de opwarming van de aarde, stond EXPOdetergo tijdens deze editie meer dan ooit in het teken van milieuvriendelijke innovatie. Onder het motto 'less is better' lieten de exposanten zien dat het gerust ook met wat minder kan: minder water, minder energie en minder detergenten. Tegelijkertijd moeten de nieuwe generaties machines ondernemingen ook tijd en geld uitsparen. Het lijdt geen twijfel: 'The future is green'. 

Uiteraard wordt er verder nog op andere vlakken geïnnoveerd. De verschillende ondernemingen stelden op de beurs hun allernieuwste technologieën tentoon. Van integraal geautomatiseerde was- en strijkmachines tot de complexe software die de machines moet besturen. Bovenstaande troeven maken van EXPOdetergo zodoende een niet te missen event voor elke professional die zijn of haar expertise heeft liggen binnen de wereld van de wasserette. 

12 november 2018