U bent hier

Expo Osaka 2025: BelExpo start campagne voor ontwikkeling en bouw van het Belgisch paviljoen

De voorbereidingsfase voor de wereldtentoonstelling Expo 2025 Osaka is momenteel volop aan de gang. De openbare aanbesteding voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de ontmanteling van het Belgische paviljoen werd in november 2022 uitgeschreven. BelExpo zal de komende maanden met de overblijvende kandidaat-consortia verder werken aan een concreet voorstel. De aanbesteding omvat de bouw van het paviljoen zelf, inclusief de inrichting van de algemene ruimtes.

De inhoud van de tentoonstelling (de scenografie) en de look-and-feel van de publieke ruimtes -waaronder het restaurant, de winkel en het dakterras- vallen niet onder deze aanbesteding. Voor dat deel wordt later dit jaar een nieuwe openbare aanbesteding uitgeschreven. De overgebleven kandidaten zullen alles in het werk stellen om, binnen budget, een zo compleet mogelijk Belgisch paviljoen uit te werken. Daarbij kunnen zij hulp en ondersteuning gebruiken. Om ervoor te zorgen dat het Belgisch paviljoen een buitengewoon en spectaculair paviljoen wordt, is extra steun uiteraard altijd welkom.

In ruil voor de steun kunnen onze partners rekenen op verschillende voordelen zoals zichtbaarheid, exclusieve uitnodigingen, privégebruik van bepaalde delen van het paviljoen, enzovoort. Terwijl de partners de uiteindelijke winnaar van de openbare aanbesteding steunen, worden ze partners van het Belgische paviljoen voor Expo 2025 Osaka en staat BelExpo garant voor de mogelijke voordelen.

Bovendien kunt u met uw organisatie het verschil maken en een belangrijke rol spelen in het ontwerp en de bouw van het Belgisch paviljoen voor Expo 2025 Osaka. Een win-win voor alle partijen!

Geïnteresseerd? Lees alles over de mogelijkheden en opportuniteiten op de site van BelExpo OPPORTUNITIES FOR PARTNERS | Belexpo.
Of neem contact op met BelExpo via expo2025osaka@economie.fgov.be en word partner!

2 maart 2023

Bijkomende informatie