U bent hier

Expo 2020 Dubai uitgesteld naar 2021

Op een vergadering van het Stuurcomité op 30 maart ondersteunden de Expo-organisatoren de vraag van meer en meer landen om de opening van de wereldtentoonstelling een jaar uit te stellen, zodat alle aandacht kan gaan naar de wereldwijde bestrijding van de coronaviruspandemie. Vervolgens kwam er de officiële vraag van de Verenigde Arabische Emiraten voor uitstel. 

Op voorstel van het Uitvoerend Comité van het Bureau International des Expositions (BIE), werd de vraag betreffende het uitstel voor stemming voorgelegd aan de Algemene Vergadering van de lidstaten van het BIE. Op 4 mei kondigde het BIE aan dat de vereiste tweederdemeerderheid van de stemmen van de lidstaten, al was bereikt. Hoewel de stemming nog loopt tot en met 29 mei, is het uitstel van de wereldtentoonstelling dus een feit. In 2021 zal Expo Dubai plaatsvinden van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022.

Het uitstel betekent in elk geval een zware klap voor Dubai, dat al ettelijke miljarden heeft uitgegeven om deze Expo te organiseren. De organisatie van de Expo was een welkome boost voor de cruciale vastgoedmarkt van het emiraat en de belofte van miljoenen bezoekers ondersteunde de economische groei. Op dit moment is het toerisme wereldwijd tot stilstand gekomen, staat de luchtvaartmaatschappij Emirates aan de grond, en verliest de vastgoedmarkt snel aan waarde. 

4 mei 2020