U bent hier

ePower & Building - Madrid

Dit jaar vond 'e-Power&Building' plaats in de expositiehal IFEMA te Madrid (13-16 november). De beurs kon rekenen op meer dan 1.600 exposanten en 80.000 professionelen uit de bouwsector, afkomstig uit meer dan 100 verschillende landen (dit is 25% meer dan vorig jaar).

Deze beurs wordt beschouwd als de bijeenkomst bij uitstek in Zuid-Europa, die oplossingen biedt voor de levenscyclus van gebouwen. Dit alles van de projectfase tot en met de uitvoering inclusief: constructie, bruikbaarheid, onderhoud, renovatie, herstel en sloop.

Het thema luidde dit jaar: 'Transforming the way we build a green world'. De focus lag op duurzaamheid, innovatie en technologie. In het bijzonder in relatie tot de bouwkundige voorschriften, installatie, bouwbedrijven, bouwontwikkelaars, distributie, marketing, projectmanagers en ingenieurs.

Het richtte zich vooral op de verspreiding van de boodschap omtrent een duurzaam beleid en de wereldwijde, transversale en multidisciplinaire waardeketen van de bouwsector.

De exposanten maakten elks deel uit van één van de volgende onderdelen: Construtec, Bimexpo, Archistone, Veteco en Matelec.

Construtec stond, als internationale tentoonstelling, in het teken van materialen, technieken en constructieve oplossingen gericht op duurzaamheid, technologie en innovatie.

De technologische en regelgevende innovaties vertegenwoordigden het aandachtspunt van Bimexpo.

Archistone focuste op de stenenarchitectuur en natuursteenoplossingen voor architectuur en het bouwen. Het aanbod bestond uit architecturale bouwoplossingen: ontwerp en interieurs, stedelijke planning, technologie voor oppervlaktebehandeling, steengroeven, verwerking en transformatie, machines en accessoires.

De tentoonstelling van Veteco stond op zijn beurt in het teken van het venster, de façade en zonbescherming.

Matelec vertegenwoordigde oplossingen voor de elektronische industrie en toonde de digitale transformaties binnen de sector. Alles betreffende productie en distributie. Het evenement richtte zich vooral op het vooruithelpen van de sector. Om dit te realiseren, had het evenement twee strategische punten vastgesteld: het eigen verbruik en het elektrische voertuig. Deze twee zakelijke niches bieden grote kansen in de toekomst.

Deze editie bevatte nieuwe sectoren zoals Veteco-glas en Construtec Zero, Construtic en Metelec Verlichting. Veteco-glas is opgericht door Veteco en richt zich op de glasindustrie.

Construtec Zero streefde naar energie-efficiëntie, duurzame constructie, organische materialen en certificeringen. Construtic daarentegen richtte zich op digitale technologieën, IT, automatisering en besturing, IoT, Services, 3D en Virtual Reality. Tot slot, focuste Metelec-verlichting zich logischerwijs op de verlichtingssector.

3 december 2018