U bent hier

ENVIRONORD Rijsel 2016

In de marge van de beurs worden tal van conferenties georganiseerd gedurende de 2 dagen van de beurs zoals: de derde industriële revolutie, ethisch en verantwoord produceren en consumeren, een milieuvriendelijk project financieren, enz...

Er wordt ook het Europese congres over milieuvriendelijke technologieën georganiseerd met o.a. de schrijver Jacques Attali. Dit is ook de 10de editie van dit congres.

Environord organiseert eveneens een beurs gespecialiseerd rond de waterproblematiek, met als naam 'Aquacity', een evenement gewijd aan technologieën en activiteiten rond water, met workshops en voordrachten. Deze nieuwe aparte beurs verzamelt alle professionnals rond water in de regio Hauts de France.

Tenslotte is Environord dé beurs rond green business in Noord-Frankrijk.

De beurs is krimpend afgaand op het aantal bezoekers, namelijk 3.171, d.i. een daling met ongeveer 25% in vergelijking met de vorige editie in 2015. Ook het aantal exposanten is licht afgenomen: 60 i.p.v. 80 vorig jaar.

Deze beurs is een vakbeurs die goed is georganiseerd en op belangstelling kan rekenen van professionelen uit de regio Noord-Frankrijk, zij vormen dan ook de doelgroep van deze beurs.

Ze is wel kleinschaliger dan bvb. Pollutec in Lyon en richt zich hoofdzakelijk tot regionale spelers.

Deelnemers en bezoekers moeten zich bewust zijn van het regionale karakter van de beurs; voor sommigen is dit een pluspunt, andere deelnemers vonden de beurs té regionaal.

De communicatie van de organisatie is voortreffelijk; er wordt ruim op tijd en uitgebreid gecommuniceerd over de beurs en het programma-overzicht is duidelijk en overzichtelijk.

Deze beurs wordt georganiseerd in de context van de 3de industriële revolutie in de grote regio Hauts de France, waarin de regio de energetische transitie en de circulaire economie belangrijke aanspreekpunten vertegenwoordigen, maar rekent op steeds minder opkomst. Het blijkt dat dit soort evenementen minder en minder bezoekers aantrekt. Een mogelijke denkpiste/oplossing zou zijn om een zeer gespecialiseerde voordracht te organiseren rond een zeer precies en technisch onderwerp dat bezoekers en professionnals verenigt. M.a.w. een voordracht organiseren met een zeer precieze focus, zoals een congres, bv eco-organismen, die een zeer belangrijke rol spelen. Deze voordracht zou een ideale ontmoetingplaats zijn voor de vaklui uit allerleie landen en zou zeker kunnen rekenen op een betere opkomst. Een evenement zoals Pollutec trekt meer mensen aan. Enkel de mega evenementen blijven trekpleisters. Environord heeft zijn kritische punt bereikt.

9 augustus 2016