U bent hier

Eilat-Eilot - Internationale groene energie conferentie en vakbeurs - Eilat-Israël

Tweejaarlijks vindt in Eilat de grote Israëlische conferentie en beurs plaats op het gebied van hernieuwbare energie, genaamd Eilat-Eilot. Deze conferentie is een samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Alle grote spelers op de energiemarkt nemen deel aan deze driedaagse conferentie en de nieuwste technologieën worden er gepresenteerd. Daarnaast is er een tentoonstelling van verschillende bedrijven op de energiemarkt.

Dit jaar zal de conferentie plaats vinden van 27 tot 29 november 2016. FIT Tel Aviv zal aanwezig zijn op de beurs en kan helpen bij het organiseren van meetings.

Voor informatie: zie hier.

De Eilat-Eilot Green Energy Conference is een unieke gelegenheid om de actoren van de groene energierevolutie te ontmoeten. Investeerders, het bedrijfsleven, industrieleiders, ondernemers en internationale beleidsmakers zoeken naar nieuwe partners en samenwerking op het gebied van technologische innovatie en business opportuniteiten die de visie van de energieonafhankelijkheid ondersteunen.

De Eilat-Eilot Green Energy conferentie en vakbeurs is een van 's werelds meest toonaangevende platformen voor technologische innovatie op het gebied van energie-efficiëntie alsook zonne- en windenergie.

Marktopportuniteiten:

  • Op dit moment wordt in Israël slechts 2,6% van de totale energievoorziening opgewekt uit duurzame energie. De regering heeft zich als doel gesteld dat in 2020 10% van alle energie zal moeten worden opgewekt uit hernieuwbare energie, voornamelijk zonne- en windenergie. In 2025 is het doel om 13% op te wekken door middel van duurzame energie (zon, wind en biogas). In 2030 heeft de overheid zich 17% als doel gesteld. Dat betekent dat er in een snel tempo nieuwe quota en tenders zullen worden uitgeschreven.
  • Ook heeft de overheid aangekondigd de productie van zonne-energie op te schroeven. Momenteel wordt er 800 MW opgewekt uit hernieuwbare energie. In 2016 is er een toename van 1000 MW zonne-energie voorzien, en in 2017 wil de regering dit verdubbelen met 1000 MW. Om dit te bereiken is er vraag naar investeerders, ontwikkelaars, producenten en leveranciers van onderdelen en vernieuwende technieken en technologieën.
  • In de nabije toekomst wil de overheid stevig inzetten op windenergie, en heeft beloofd een quota van 730 MW open te stellen. Er is met name een grote vraag naar de ontwikkeling van windturbines.
4 mei 2016