U bent hier

EICMA 2018 Milaan

EICMA, de belangrijkste internationale vakbeurs voor de sector van de fietsen en motorfietsen ging door van 6 t.e.m. 11 november in Milaan. Alle belangrijke constructeurs van motorfietsen komen elk jaar weer hun nieuwste modellen voorstellen zowel aan vaklui als aan het grote publiek. Voor wat het segment van de fietsen betreft, zijn het enkel nog elektrische fietsen die op het salon te vinden zijn.

Dit jaar waren er meer dan 1.200 exposanten aanwezig, waarvan meer dan de helft afkomstig was uit 42 landen. EICMA is zowel een professionele als een publieksbeurs. Op 6 november, de openingsdag, was de voormiddag enkel toegankelijk voor de pers. Op de namiddag en op woensdag was enkel voor vaklui. Vanaf donderdag kon ook het grote publiek de nieuwste modellen motor- en elektrische fietsen bewonderen. Enkel tijdens deze publieksdagen kwam de 'Motolive racing arena' tot leven met een uitgebreid aanbod van competities, shows en muziek.

Voor Italië is de motorfietsindustrie van groot belang. Italië bekleedt immers de eerste plaats op de Europese ranglijst van producenten van motorfietsen (meer dan 300.000) en fietsen (2,3 miljoen) en is goed voor een zakencijfer van meer dan 5 miljard euro. De sector stelt ca 20.000 personen te werk. De retailsector telt circa 5.000 verkooppunten die, volgens de laatste cijfers van 'Confindustira ANCMA - Associazione Nazionale Ciclo Motociclo e Accessori', werk verschaffen aan 60.000 personen.

Ook de elektrische fietsindustrie doet het goed in Italië. De bijna 150.000 verkochte e-bikes in Italië in 2017 betekenen een groei van 19% t.o.v. 2016. Op de beurs werd eveneens de eerste elektrische kinderfiets (voor 10 tot 13 jarigen) voorgesteld.

Mee informatie vindt u op de beurswebsite.

18 november 2018