U bent hier

Eerste Badkamer Tentoonstelling in Budapest

Van 17 tot 19 januari 2020 werd de eerste badkamerexpo georganiseerd door Homeinfo.hu (Develon Hungary) en ondersteund door de Nationale Vereniging van Binnenhuisarchitecten, de Hongaarse Architectenkamer en de Vereniging van Hongaarse Architecten. Het evenement vond plaats in het BOK Sport- en conferentiecentrum in Budapest.

Tijdens de expo konden de bezoekers gratis gepersonaliseerd advies krijgen en duizenden producten van ongeveer 100 bad- en tegelmerken beschikbaar in Hongarije bekijken. Een groot aantal professionele bezoekers, interieurdesigners, uitvoerders en klanten verzamelden zich op 7000 vierkante meter. De tentoonstelling werd bijgewoond door meer dan 10.000 bezoekers onder wie veel binnenlandse en buitenlandse wederverkopers die op zoek waren naar nieuwe merken die ze in hun land konden distribueren. De professionele conferenties en gratis advies en raadgeving waren de meest populaire programma’s vooral voor degenen die in de nabije toekomst een renovatie plannen. De organisatoren hebben uitnodigingen naar talloze geïnteresseerden gestuurd, maar ze zijn ook van plan volgend jaar nog meer nadruk te leggen op de advertenties in het buitenland.

Alle verwachtingen werden overtroffen door het aantal en het volume van de deals en interesse in specifieke premiumproducten en merken. Veel exposanten konden hun volledig meegebracht productengamma verkopen, sommigen genereerden een omzet van meer dan 100 miljoen HUF. Ook populairder dan verwacht waren de innovatieve producten die nog niet eerder in Hongarije werden waargenomen zoals bijvoorbeeld lichaamsdrogers die handdoeken vervangen, een intelligent toilet gestuurd via een app, kinderjacuzzi’s, stoomcabines, waterdichte verven en tegelverven. Er was een sterke nadruk op ruimtegebruik, zowel op grote als kleine ruimtes, en op welzijnsproducten voor thuis, zelfs in kleinere badkamers. Bezoekers konden producten van meer dan 100 fabrikanten op één plek zien, waaronder merken zoals Wellis, Soudal, Radaway, Geberit, Groha, Roca, Jika of Villeroy & Boch.

Er was een grote variatie in het aantal specifieke thema’s. Bijzondere aandacht werd besteed aan toegankelijke badkamers, innovatieve waterbehandeling en waterdichting, zoutkamers en wellness voor thuis. Het evenement werd begeleid door onder andere een conferentie getiteld 'Water, Tijd, Milieu', waarin de relatie tussen duurzaamheid en water en voorts de relatie tussen water en vrije tijd werd geanalyseerd.

Op de eerste dag van het evenement werd de professionele en publieksprijs van de badkamerontwerper van het jaar uitgereikt. De wedstrijd ontving 52 prachtige, waaronder veel innovatieve inzendingen.

Het doel van de tentoonstelling is om te laten zien dat een badkamer nieuw of oud, klein of groot, traditioneel of modieus, kosteneffectief of luxueus kan zijn — zonder concessies te doen aan huiscomfort. Dankzij zorgvuldige planning en oriëntatie zouden er geen compromissen mogen zijn met betrekking tot het comfort. Hiervoor biedt de tentoonstelling een oplossing.

Vanwege het succes van de eerste expo wordt het evenement volgend jaar opnieuw georganiseerd, naar verwachting tussen 22 en 24 januari in het BOK centrum. De overgrote meerderheid van de exposanten van dit jaar wenst de tentoonstelling volgend jaar ook bij te wonen. Als u als exposant of als partner aan de volgende tentoonstelling wilt deelnemen, kunt u dit uiterlijk in augustus aanvragen. De organisator Homeinfo verbindt zich er ook toe om op verzoek een aangepaste stand te bouwen. Naar hun mening is het de moeite waard om na te denken over een samenwerking die kan worden gerealiseerd in een volledig ingericht interieur.

U kunt meer informatie over de tentoonstelling vinden op volgende link.

Het FIT-kantoor in Budapest verbindt u graag met de organisator van de beurs en helpt u de deelname als exposant voor te bereiden.

21 januari 2020