U bent hier

Een mega logistiek centrum van Amazon in Gliwice (Polen) voltooid

Panattoni Europe, een van Europa's grootste industriële vastgoedontwikkelaars, kondigde recent aan dat het een mega logistiek centrum met vier verdiepingen voor Amazon had geleverd in Gliwice in het zuiden van Polen.

Met 210.000 m² en uitgerust met Amazon Robotics-technologie, wordt de faciliteit het grootste e-commerce logistieke centrum van Amazon in Polen, waar 3.900 transportrobots zullen helpen bestellingen voor de hele Europese markt te verwerken. De faciliteit in de speciale economische zone van Katowice is het achtste project van Panattoni voor Amazon en zal naar verwachting zo'n 1000 banen creëren.

De Amerikaanse e-commerce kolos is zijn aanwezigheid in Polen blijven uitbreiden nadat hij eerder in november twee nieuwe fulfilmentcentra had geopend in de regio Łódź (de derde grootste stad in Polen). Volgens Amazon werd al 14 miljard PLN geïnvesteerd in zeven logistieke centra en onderzoeksfaciliteiten, met meer dan 16.000 fulltime werknemers.

"Polen was het eerste land in Europa waar we in september 2015 Amazon Robotics-technologie hebben geïntroduceerd", aldus Marian Sepesi, regiodirecteur bij Amazon.

16 december 2019