U bent hier

Ecobuild, de beurs voor allerlei duurzame bouwproducten voor binnen en buiten

Ecobuild, de beurs voor allerlei duurzame bouwproducten voor binnen en buiten

Tijdens dit driedaagse evenement bieden een 100-tal seminaries, workshops en lezingen -met een totaal van 600-tal sprekers- een goed inzicht in de nieuwste uitdagingen in de bouwsector. Drie thema’s werden aangereikt tijdens de beurs: ‘Housing’, ‘Architecture’ en ten slotte ‘Next Generation’.

Ook dit jaar was er een FIT-deelname onder de vorm van een onthaalstand. FIT gaf onderdak aan vijf Vlaamse bouwbedrijven. De feedback van de Vlaamse bedrijven over de beurs was zeer positief. 

Dag twee organiseerde Europe Enterprise Network (EEN) een ‘B2B Matchmaking Event’ waarbij bezoekers en deelnemers van de beurs op voorhand online afspraken met elkaar konden beleggen.  

Bezoekers van de beurs zijn voornamelijk architecten, projectontwikkelaars, lokale overheden, consultancy-bureaus, groothandelaars (‘builders merchants’), enz. In 2015 kreeg men 40.000 bezoekers over de vloer maar de cijfers van 2016 zijn nog niet bekend. Behalve Britse bezoekers kwamen er ook veel buitenlandse bezoekers op deze vakbeurs af. In de marge van de beurs werden eveneens de BD Architect of the Year Awards 2016 uitgereikt.

Ecobuild staat al enkele jaren bekend als lanceerplatform voor de nieuwste trends en ontwikkelingen in de bouwsector. Ecobuild is voornamelijk gefocust op nieuwe bouwtechnologieën en duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen. De workshops en seminaries die hier plaatsvinden trekken dan ook toonaangevende namen uit de bouwindustrie aan.

Zo gaf de heer Tony Pidgley, hoofdbestuurder van de Londense huizenbouwer Berkeley Homes (www.berkeleygroup.co.uk), de ‘keynote speech’ bij de opening van Ecobuild. Hierbij enkele kernpunten:

  • 30% regel voor ‘Affordable Housing’ (betaalbare woningen) dient worden opgelegd door de overheid (vraag komt vanuit de industrie)
  • ‘Affordable Housing’ linken aan de gemiddelde lonen per regio
  • Brexit zal een hele grote impact hebben op Berkeley Homes. Mede door het hoge aantal EU-werknemers in hun supply chain.
  • Kritiek op het initiatief van kanselier George Osbourne betreffende het verhogen van de ‘Stamp Duty’ (schrijfgeld) op dure woningen om internationale kopers uit te sluiten. Pidgley is van mening dat de markt ofwel open is voor zaken ofwel gesloten. De rijke Araben en oligarchen wegjagen is niet de oplossing.

Het volledige artikel over de voordracht van Tony Pidgley tijdens de opening van Ecobuild kan u lezen, na kosteloze registratie, op de website van Building.co.uk.

Meer informatie over deelname aan de volgende editie op 7-9 maart 2017 vindt u op de beurswebsite.

Voor extra contactgegevens van builders merchants, architecten, projectontwikkelaars kan u FIT Londen contacteren.

16 maart 2016