U bent hier

EATALY in Rome biedt opportuniteit aan Vlaamse chocolatiers

Eataly is de grootste Italiaanse foodhall ter wereld, met bijna dertig vestigingen wereldwijd (www.eataly.net/it_it/negozi/). De formule combineert retail en horeca en biedt een verscheidenheid aan restaurants, voedsel- en drankstands, bakkerij, geschenkartikelen, kookboeken, en een kookschool.  Klanten kunnen er hun hoogkwalitatieve producten aankopen of eten in de restaurants.

Eataly (www.eataly.net/it_en/who-we-are/) werd precies tien jaar geleden opgericht door Oscar Farinetti. Sinds 2002 werd echter al gesleuteld aan het concept, in samenwerking met Slow Food, de beweging die mensen wil stimuleren tot het nemen van voldoende tijd om te genieten van koken en eten. Kernwaarden zijn aandacht voor ecologische en economische duurzaamheid en een kwalitatieve eetcultuur. Sinds 1 oktober 2016 wordt Eataly geleid door Andrea Guerra, die de rol van uitvoerend voorzitter heeft genomen.

Eataly Rome (www.eataly.net/it_en/shops/rome) werd geopend in 2012, op de unieke locatie van het vroegere station Ostiense, in een enorme ruimte van 16.000 m².

Maandelijks organiseert de winkel activiteiten rond een specifiek thema. In februari zal het thema “chocolade” in de schijnwerpers staan, ter gelegenheid van Carnaval en Sint-Valentijn. De winkel zal chocolade in al zijn vormen, smaken en variaties in het daglicht zetten.

Eataly Rome wenst de excellentie van de Belgische chocolade onder de aandacht te brengen. Concreet zou dit gebeuren door aan één of twee Vlaamse spelers uit de chocoladesector gedurende de hele maand februari, of voor een periode van twee weken, een stand te bieden, waar ze hun producten kunnen presenteren en verkopen, en/of show cooking doen. Een prestigieuze opportuniteit!

Eataly vraagt voor de stand geen huur of andere kosten. De terbeschikkinggestelde ruimte is ongeveer twee meter lang en een meter diep. Verder zorgt Eataly voor alle nodige materiaal voor degustaties en branding van de stand. Wat is dan de return voor Eataly? Het prestige om Belgische excellenties te gast te hebben, én, de helft van de verkoopopbrengsten.

Chocolatiers en bedrijven actief in de chocoladesector die deze opportuniteit in Rome graag zouden willen benutten, kunnen contact opnemen met het Waarnemend Posthoofd in Rome of onmiddellijk met de bevoegde dienst van Eataly Rome: 

Office Development Projects Roma

Eataly Rome

Piazzale 12 oktober 1492

00154 ROMA

Uff. +39 06 90279219

l.falcone@eataly.it

www.roma.eataly.it

13 januari 2017