U bent hier

East meets West 2019 - Milaan

In hotel Hilton Ludovico da Breme te Milaan werd het event 'Meet the buyer - East meets west' georganiseerd. 

Het concept is origineel en zeker interessant, daar men op een dag contact kan leggen met niet minder dan 15 aankopers uit de internationale retailwereld. Deze face-to-face meetings laten toe om tijd en reiskosten te besparen, ze versnellen de exportmogelijkheden en bieden een persoonlijk contact.

De organisatie staat in voor het contacteren en de uitnodiging van de aankopers uit de grootdistributie. Deze editie was vooral gericht op voeding. De volgende editie in Parijs zal volgens de organisatoren, 3 sectoren omvatten namelijk: voeding, drogisterij en beauty.

  • Het event wordt telkens in verschillende landen in Europa georganiseerd.
  • Indien gewenst, wordt aan elk deelnemend bedrijf (tegen betaling) de mogelijkheid geboden om een tafel ter beschikking te hebben om de producten te tonen.
  • Alle meetings vinden op een dag plaats
  • Elke GDO-speler heeft een tafel voor afspraken
  • Elke 20 minuten is er een nieuwe afspraak
  • De afspraken worden niet vooraf ingepland en men dient aan te schuiven voor afspraken

Op de editie in Milaan waren grootdistributiebedrijven aanwezig uit Rusland, Oekraïne, Finland, de VS, Zweden, Roemenië, Slovenië, Bulgarije, Italië (Carrefour en Conad), enz.

In principe een originele aanpak maar, naar ons inzicht, liepen de afspraken soms uit, waren de wachtrijen soms lang bij bepaalde inkopers en was niet iedereen even tevreden over het eerder chaotische verloop. Dit event kan een succesformule worden, indien de organisatie wat vlotter verloopt.

29 november 2019