U bent hier

Drylock Technologies investeert opnieuw in Segovia (Spanje)

Samen met de Belgische ambassadeur was de Vlaamse Economische Vertegenwoordiger te Madrid afgelopen maandag aanwezig op het launch-evenent van een nieuw industrieel project te Segovia, getrokken door het Vlaamse Drylock Technologies, gespecialiseerd in de productie van innovatieve hygiëneproducten voor dagelijks comfort en verzorging. Deze nieuwe investering is goed voor een bedrag van 113 miljoen euro.

De Spaanse Minister van Industrie, Handel en Toerisme, Reyes Maroto, en de country manager Spanje van Drylock Technologies, Miguel Ángel González, vergezeld door de burgemeester van Segovia, Clara Luquero, presenteerden het project dat tot doel heeft het eigen concurrentievermogen te verhogen en de industriële duurzaamheid te bevorderen door de productie van bio-duurzame verpakkingen en de bouw van een nieuw logistiek platform in Segovia.

Het project omvat de uitbreiding van de huidige fabriek van Drylock Technologies, waarbij de huidige faciliteiten worden verdubbeld met de opstart van 3 nieuwe productielijnen, waardoor het bedrijf zich zal kunnen positioneren als de eerste onderneming in de sector die plastic verpakkingen vervangt door deze nieuwe bio-duurzame verpakkingen. Op die manier zullen ongeveer 12 miljoen plastiek zakken van de markt worden gehaald. Ook interessant is de bouw van een nieuwe productiefabriek voor bio-duurzame containers en verpakkingen, die zal voldoen aan de behoeften van verschillende sectoren (en in het bijzonder de agro-voedingssector), met nieuwe soorten en formaten van nieuwe biologisch afbreekbare verpakkingen. De oprichting van een nieuw logistiek centrum zal het mogelijk maken bij te dragen tot de vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen en de optimalisering van de distributiewegen en -diensten.

De Spaanse minister van Industrie Reyes Maroto benadrukte ook dat "het project een nationaal en Europees effect zal hebben op sectoren als karton en logistiek, dat het zal bijdragen tot de modernisering van ons productiemodel in de richting van een duurzamer en digitaler model, dat beantwoordt aan de eisen van een steeds sociaal en milieubewuster wordende consument". Ze voegde hieraan toe dat "dit project 300 directe jobs en ongeveer 1.000 indirecte arbeidsplaatsen zal opleveren voor jonge, vrouwelijke en gekwalificeerde werknemers".

Informatiebronnen:

8 april 2021

Bijkomende informatie