U bent hier

Deense design & interieurbeurs: Formland Spring

De 9 hallen van het Herning Messecenter presenteren "New Nordic Design" binnen de sectoren interieur, kleine designartikelen en gebruikskunst, accessoires, delicatessen, kerstversiering en reclameartikelen. Behalve Deense producten zijn er ook producten uit andere landen aanwezig (vaak via hun agent). De vakbeurs is o.a. belangrijk voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in bedrijfsgeschenken (bv. jubileum- en kerstgeschenken voor personeel).

De vakbeurs is relatief klein vergeleken met internationale vakbeurzen, maar in 2017 is het de enige designbeurs die in Denemarken plaats zal vinden. Beursorganisator Bella Center heeft immers aangekondigd dat de designbeurs NorthModern (in Kopenhagen) uitgesteld wordt.

Het thema van Hal J was "Creator's Community". Hier konden 80 startende designers uit Noord-Europa na selectie een kleine stand aan een goedkope prijs huren. Voor startende ondernemers is het immers nuttig te zien hoe hun product(en) door het publiek ontvangen wordt en het biedt ook een mogelijkheid om partners te vinden.

Als randactiviteiten werden trend talks en workshops georganiseerd over de Deense designmarkt en internethandel.

Formland vindt 2 maal per jaar plaats in Herning. De tweede editie is van 17 t.e.m. 20 augustus 2017. Voor Vlaamse bedrijven die een bezoek willen brengen aan de vakbeurs is het aan te raden om het beursbezoek te combineren met store checks en andere afspraken.

7 februari 2017