U bent hier

De sportsector in Kroatië

Kroatië is een van de meest dynamische landen in het zuidelijke deel van Centraal-Europa. Kroatië is het jongste lid van de EU en richt zich overduidelijk op de Europese markt.

De belangrijkste sectoren zijn groot- en kleinhandel, transport, toerisme, horeca, industrie en gezondheidszorg. Italië, Duitsland en Slovenië zijn de belangrijkste bestemmingen voor de Kroatische export. In totaal gaat 68% van de export naar de EU. De belangrijkste niet-EU-afzetmarkten zijn Bosnië-Herzegovina (9%) en Servië (4%). We vinden dezelfde landen terug als belangrijkste leveranciers en het aandeel van de EU in de totale import bedraagt 78%. Andere belangrijke leveranciers zijn Bosnië-Herzegovina en China.  

In de studie vindt u informatie over de financiering van en de investeringen in de sector. U krijgt een overzicht van verenigingen en sportclubs en de belangrijkste mediaspelers. De studie gaat verder in op de voornaamste events en beurzen en biedt een inkijk in de markt voor sportkleding, sportartikelen en voeding.

U kan deze studie opvragen bij ons kantoor in Zagreb door een e-mail te sturen naar zagreb@hub.brussels.

26 april 2020

Bijkomende informatie