U bent hier

De PUB Show, een ‘one stop shop’ beurs voor pubs in het VK

De beurs vond voor het eerst in 2015 plaats en telde toen 150 standhouders. PUB16 telde 160+ standhouders (noot: 180 volgens de website). Opvallend is dat deelnemers voornamelijk Brits zijn. In 2016 telde de beurs dan ook maar enkele internationale standhouders, waaronder een Duitse bierbrouwer. De organisatoren hopen in de toekomst meer internationale deelnemers aan te trekken en kijken hiervoor ook richting België. Onze reputatie als bierland en het belang van ABInbev is de organisatoren niet ontgaan.

Een gesprek met Dhr. Daniel Webb, verantwoordelijk voor Marketing, leerde ons dat het imago van pubs sterk aan het veranderen is in het VK. Door de hogere taxatie van alcohol en de stijgende huurprijzen hebben heel veel pubs de laatste jaren hun deuren gesloten. Pubeigenaars moeten nu creatief en ondernemend zijn. De consument is veeleisender geworden: het serveren van een gewone pint is niet genoeg. De Brit besteedt ook meer aandacht aan zijn maaltijden. Onder de bezoekers telt men voornamelijk pubeigenaars, foodservice aankopers en distributeurs. Opvallend is dat meer en meer chefs een bezoek aan de beurs brengen.

PUB16 is een ‘one stop shop’ voor pubeigenaars en pubgroepen (‘pubcos’ in het Engels, denk aan ketens zoals Fuller’s en Marston’s). Bezoekers zullen er het volgende aantreffen:

- Brouwerijen, waaronder ook microbrouwerijen
- Snacks en crisps
- Materiaal voor het voorbereiden van voeding, tapmachines, etc.
- Koffie, thee, desserten
- EPOS systemen
- Software voor muziek
- Meubilair
- Aanbieders van opleidingen
- Recruiters, etc.

De beurs profiteert eveneens van de trend rond microbrouwerijen. Brewdogs, Camden Town Brewery en andere rijzende sterren binnen de ‘beer, ales and lagers’ waren aanwezig en golden als trekpleisters voor pubeigenaars die hun aanbieding wensen uit te breiden.

PUB16 biedt ook een aantal waardevolle seminaries aan. Tijdens de ‘Business Sessions’ werden verschillende uitdagingen besproken die men als pubuitbater/eigenaar kan tegenkomen, gaande over welke gin te stockeren, ‘beer tastings’, menu’s tot informatie over alcohollicenties, leercontracten en andere heffingen. Meer informatie hierover kan u hier terugvinden.

PUB16 wordt georganiseerd door SME Londen in samenwerking met Fresh Montgomery. Fresh Montgomery en SME London bevinden zich in hetzelfde gebouw te Manchester Square en werken geregeld samen, een voorbeeld hiervan is de ‘Independent Hotel Show’. SME London legt de nadruk op ‘consumer shows’ waar Fresh Montgomery eerder de focus legt op ‘catering en hospitality’. Fresh Montgomery organiseert o.a. ‘IFE (International Food & Drink Exhibition)’ en de ‘Speciality & Fine Food Fair’.

SME London Ltd

12 februari 2016