U bent hier

De Israëlische grenzen gaan open voor buitenlandse bezoekers vanaf 1/11/2021

Vanaf het najaar van 2021 gaat Israël weer open en gelden er aparte regels voor groeps- en individuele reizen. De veranderingen die ingaan op 1 november 2021 zijn de meest significante veranderingen in het toegangsbeleid van Israël sinds het begin van de pandemie in maart 2020. Zie hier de meest recente richtlijnen en regels betreffende het binnenkomen en verlaten van Israël.

Vanaf 1 november 2021 mogen individuele toeristen Israël binnenkomen zolang ze aan één van de volgende voorwaarden voldoen:

  • Volledig gevaccineerd zijn met Pfizer-vaccin (het 2e of 3e vaccin werd niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de einddatum van het bezoek aan Israël toegediend, en ook niet minder dan 7 dagen voor binnenkomst)
  • Volledig gevaccineerd zijn met het Moderna-, Astra Zeneca-, Sinovak- en Sinopharm-vaccin (het 2e of 3e vaccin werd niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de einddatum van het bezoek aan Israël toegediend, en ook niet minder dan 14 dagen voor binnenkomst)
  • Volledig gevaccineerd zijn met één dosis van het Janssens-vaccin (dat niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de einddatum van het bezoek aan Israël toegediend, en ook niet minder dan 14 dagen voor binnenkomst)
  • Hersteld zijn van COVID-19 niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de einddatum van het bezoek aan Israël en een positief testresultaat (NAAT-test, bijvoorbeeld PCR) kunnen presenteren van minstens 11 dagen voor binnenkomst.
  • Hersteld zijn van COVID-19 (zelfs langer dan 6 maanden geleden) met minstens één dosis van een-door-de-WHO-goedgekeurd vaccin dat niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de einddatum van het bezoek aan Israël werd toegediend. Ook in dit geval dient een positief testresultaat van minstens 11 dagen voor binnenkomst getoond worden.

Zie hier de regels voor een erkend herstel-certificaat.

Daarnaast gelden de volgende regels:

  • Voor vertrek dient een PCR-test te worden afgenomen die niet ouder is dan 72u voordat u Israël binnen komt (en die negatief is). Vaccinnatiecertificaat met QR-code en het resultaat van de negatieve PCR-test moeten mee ingediend worden. Dit dient u 48 uur op voorhand te doen d.m.v. een online ‘Health Ministry registration form’.
  • Bij aankomst in Israël dient onmiddellijk een PCR-test te worden afgelegd op de luchthaven op een speciale testlocatie die hiervoor beschikbaar is gesteld. Tot de (negatieve) uitslag bekend is, dient u in het hotel in quarantaine te blijven. De uitslag ontvangt u meestal binnen een paar uur. Maximale duurtijd is 24u.
  • Bij vertrek uit Israël dient u volgens de officiële voorschriften een PCR-test voor te leggen die maximaal 72u oud is. Ervaring leert dat dit lang niet altijd wordt gevraagd maar officieel dient iedereen dit te hebben.
  • Bij vertrek uit Israël dient u een PLF-formulier voor België in te vullen.

Regels over aankomst in België en verplichte PCR-testen vindt u hier.

Deze richtlijnen zijn van toepassing voor personen die in het bezit zijn van een Europees coronacertificaat. Voor personen die niet gevaccineerd zijn of geen coronacertificaat kunnen voorleggen, gelden andere regels. Hou er wel rekening mee dat onder invloed van de steeds veranderende virologische situaties in België en Israël, de voorschriften steeds op korte termijn kunnen wijzigen.

1 november 2021