U bent hier

De chemische industrie in Spanje

De chemische industrie wordt geprezen als de productiesector die wereldwijd de meeste groei zal kennen tussen nu en 2030, wat deze sector nog aantrekkelijker maakt voor investeerders en buitenlandse bedrijven.

De chemische industrie is de op één na grootste exporteur en een strategische sleutelsector van de Spaanse economie. Zij kan rekenen op de brede steun van de regering en de autoriteiten en heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met het ministerie van Industrie, Toerisme en Handel, het ministerie van Economie en Concurrentievermogen, het ministerie van Openbare Werken, het ministerie van Financiën en Overheidsdiensten en de Staatskredietinstelling. Naast het feit dat Spanje een land is met een hoog verbruik van chemische producten, is het ook een gegarandeerde toegangspoort tot talrijke snel groeiende externe markten voor chemische producten, zoals onder andere Noord-Afrika en Zuid-Amerika.

Deze marktstudie, uitgevoerd door de Spaanse federatie van de chemische industrie FEIQUE, met de institutionele medewerking van ICEX-Invest in Spanje, geeft algemene informatie over gebieden met een hoge concentratie van de chemische industrie in Spanje, het Spaanse elektriciteitssysteem en de gasinfrastructuur, de meest efficiënte logistiek en transport, het wetenschap-technologie-innovatiesysteem, de huidige situatie op de Spaanse arbeidsmarkt, de programma's die verantwoordelijk zijn voor milieu, gezondheid en veiligheid, en de structuur van de investeringssteun voor gevestigde bedrijven en startende ondernemingen in Spanje.

28 april 2021

Bijkomende informatie