U bent hier

Cyber Week 2016

Cybersecurity is uitgegroeid tot één van de belangrijkste exportsegmenten van Israël (ongeveer $ 3 miljard in 2013, 5 % van het wereldwijde internet securitymarkt) en een belangrijke doelstelling voor publieke- en commerciële investeringen. De Israëlische vermogens in deze sector zijn niet onopgemerkt gebleven door multinationale ondernemingen en in 2013 hebben IBM, Cisco en GE grote acquisities of investeringen in Israëlische cyberbeveiligingsbedrijven gedaan. Dit heeft bijgedragen aan het feit dat ongeveer 10% van alle investeringen in de wereldwijde cybersecurity-industrie in Israël plaatsvond.

Cyber Week 2016, één van de belangrijkste jaarlijkse evenementen rond cyber security, werd in Israël gehouden van 19 tot 23 juni 2016. Het belangrijkste segment van de Cyber Week was de 6de jaarlijkse Internationale Cybersecurity Conference. Voor details van de conferentie, zie hier.

Naast de conferentie vonden ook nog andere evenementen plaats: hacking competitie, round tables met o.a. India, Singapore, Spanje, Verenigd Koninkrijk en China, technologie en beleid, implicaties voor de luchtvaartindustrie e.d.m. Voor meer informatie over deze evenementen, zie hier.

Gezien het toenemende belang van cybersecurity, (en daarmee) de groeiende vraag naar technologische oplossingen en de centrale rol van de Israëlische cybersector in de mondiale arena, is een bezoek aan de 'Cyber Week' en zijn gelijkaardige evenementen een must voor elk bedrijf dat op zoek is naar uitbreiding in deze markt.

21 juni 2016