U bent hier

The Croatian Textile Market

De textiel- en kledingsindustrie is een diverse en heterogene sector in Kroatië. Het land kan bogen op een rijke traditie terzake en de sector stelt een groot aantal mensen te werk. 

Natuurlijk heeft ook de Kroatische textiel- en kledingsindustrie af te rekenen met sterke concurrentie van andere spelers wat ervoor zorgt dat de bedrijven alle zeilen moeten bijzetten om kostenefficiënt te produceren, terwijl ze bijzondere aandacht moeten besteden aan het ontwikkelen van moderne collecties die ook accuraat moeten gepromoot worden.

Het sectoroverzicht omvat o.m. een korte introductie waarbij ingegaan wordt op de algemene economische situatie in Kroatië. Verder wordt aandacht besteed aan het Kroatische consumptiepatroon aangaande kledij en textiel en een inleiding op de geschiedenis van de lokale productie. Vanzelfsprekend worden nadien de handelscijfers en de belangrijkste handelspartners toegelicht en leest u over de huidige stand van zaken in de sector. Tot slot vindt u in de studie een lijst van organisaties en verenigingen die nuttig kunnen zijn voor het benaderen van de markt. 

U kan de volledige studie per e-mail opvragen bij ons kantoor in Zagreb via zagreb@hub.brussels

26 augustus 2020

Bijkomende informatie