U bent hier

COVID-19 Update voor "rode zones" in Frankrijk

Deze week kleurden naast de hoofdstad Parijs negentien departementen rood, waaronder de regio’s rond grootsteden als Nice, Lyon en Bordeaux. Premier Castex gaf aan dat de mondmaskerplicht ook algemeen ingevoerd zou kunnen worden in andere grote agglomeraties van de in totaal 21 departementen die momenteel rood kleuren. 

Een en ander heeft gevolgen voor Vlaamse bedrijven die werknemers naar deze gebieden sturen, bv om werken uit te voeren. 

Hoewel het dus gaat om 'essentiële', want omwille van professionele redenen uitgevoerde reizen (bv deze in het kader van plaatsingen of andere werken t.b.v. Franse klanten) zullen de Vlaamse (Belgische) werknemers bij hun terugkeer in België verplicht worden niet enkel het Passenger Location Form in te vullen, maar zullen deze mensen eveneens verplicht een coronatest moeten laten afnemen alsook verplicht 14 dagen in quarantaine moeten.

Reizen - zoals bedoeld op de website van Buitenlandse Zaken - zijn niet mogelijk noch worden ze toegestaan naar Frankrijk: Ville de Paris, Départementen Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, Sarthe, Hérault, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Mayotte en Frans Guyana

https://www.santepubliquefrance.fr/dossiers/coronavirus-covid-19/coronavirus-chiffres-cles-et-evolution-de-la-covid-19-en-france-et-dans-le-monde

https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/frankrijk

https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form

27 augustus 2020