U bent hier

Coronavirus: de toestand in Uruguay

1. Algemene toestand

Het aantal corona gevallen in Uruguay is nog beperkt maar men verwacht een toename. Vandaar dat de overheid maatregelen neemt. 

2. Voorzorgsmaatregelen

De regering heeft besloten om alle (openbare en particuliere) scholen, middelbare scholen en universiteiten vanaf 16/03 voor minimaal 14 dagen te sluiten. Shows en alle sportevenementen zijn ook geannuleerd.
Vluchten uit Europa worden vanaf vrijdag 20 maart volledig geannuleerd. Deze week mogen de luchtvaartmaatschappijen die uit Europa komen enkel Uruguayaanse passagiers en inwoners van Uruguay aan boord hebben. Bovendien worden vluchten van American Airlines naar de Verenigde Staten vanaf 18 maart opgeschort.
De overheid adviseerde openbare en particuliere bedrijven om zoveel mogelijk thuis te werken en vergaderingen te beperken.

3. Dossier Coronavirus

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden.

FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

17 maart 2020