U bent hier

Coronavirus: de toestand in Paraguay

1. Voorzorgsmaatregelen

De Paraguayaanse regering heeft al vluchten met Europa verboden. De enige vluchtverbinding met Europa vanaf Asuncion ging door Madrid met de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa die later naar de Argentijnse stad Córdoba doorvlog na de tussenstop in de Paraguayaanse hoofdstad. Deze lijn Madrid-Asuncion is tot en met 26 maart 2020 geannuleerd. 

De Paraguayaanse overheid heeft bekendgemaakt dat de grenzen van het land totaal afgesloten blijven tot en met 31 maart 2020. Deze regel geldt evenwel niet voor goederentransport. 

2. Dossier Corona

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden. FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

18 maart 2020