U bent hier

Coronavirus: de toestand in Paraguay

Voorzorgsmaatregelen

Paraguay heeft de meeste van zijn grensposten heropend. U vindt de lijst met geopende grensovergangen op de volgende link: https://www.migraciones.gov.py/index.php/servicios/puesto.

Toegang tot Paraguay is toegestaan voor Paraguayaanse staatsburgers, buitenlandse residenten alsook niet-residerende buitenlanders met een volledig vaccinatieschema onder strikte naleving van bepaalde voorwaarden.

Niet-residerende buitenlanders die geen volledig vaccinatieschema hebben maar die om humanitaire of professionele redenen naar Paraguay reizen, moeten een uitzonderlijke toestemming aanvragen bij de bevoegde Paraguayaanse autoriteiten. Voor meer info hierover, zie hoofdstuk IV van de geldende regelgeving van 2 februari 2022 over de sanitaire voorwaarden om toegang te hebben tot het land: https://www.mspbs.gov.py/dependencias/portal/adjunto/410e0b-20220201Ingresoalpais.pdf.

Samenvattende informatie over de toegangsvoorwaarden tot Paraguay in de context van COVID-19 kan u ook vinden op volgende link: https://www.migraciones.gov.py/index.php/tramites/ingreso-y-salida-del-pais/exigencias-sanitarias-vigentes-por-covid-19-para-el-ingreso-al-paraguay.

Als u verdere vragen hebt hierover gelieve contact op te nemen met de Paraguayaanse ambassade bevoegd voor het land waar u woont: https://www.mre.gov.py/index.php/representaciones/embajadas-del-paraguay-en-el-mundo. Voor België is dat: https://www.mre.gov.py/index.php/representaciones/embajadas-del-paraguay-en-el-mundo/europa/embapar-belgica.

Consulteer verder de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voor actueel reisadvies ivm Paraguay: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen/paraguay.

Dossier Corona

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden. FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van Corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

18 februari 2022