U bent hier

CORONAVIRUS - De toestand in Mauritius

Algemene toestand

Vanaf 12/03/2022 is een voorafgaande PCR test niet langer vereist om naar Mauritius te reizen.

Bij gevaccineerde reizigers die het land binnenkomen zal er een verplichte antigeentest afgenomen worden. Afhankelijk van het type accommodatie zal dit op de luchthaven of in het hotel zelf zijn op de dag van aankomst.

Niet-gevaccineerden dienen 7 dagen in quarantaine te gaan in een accommodatie van hun keuze. Ze dienen eveneens een verplichte antigeentest te ondergaan bij aankomst op de luchthaven én op de zevende dag van de quarantaine. Indien beide testen negatief zijn, wordt de quarantaine vanaf dag 8 opgeheven.

Het is aangeraden om voor afreis het digitale formulier Mauritius All-in One travel in te vullen. Na het invullen ontvang je een pdf-document met QR code. Dit document dient voorgelegd te worden aan de gezondheidsinspectie op de luchthaven. Op de vlucht naar Mauritius zal u ook nog de Immigration Disembarkation Card ontvangen. Deze dient u op de luchthaven aan de immigratiedienst te bezorgen.

Vanaf 4 april 2022 dient u een certificaat van volledige vaccinatie (= booster ook gekregen) voor te leggen alvorens u toegang krijgt tot multifunctionele gebouwen en toeristische gebouwen en domeinen.

Het is verplicht een ziektekostenverzekering te hebben die COVID-19 dekt. (Mauritiaanse burgers, houders van een verblijfsvergunning en houders van een werkvergunning zijn vrijgesteld).

Opportuniteiten op korte termijn

Hoewel Mauritius een kleine markt is, zijn er mogelijkheden in:

  • voeding en dranken,
  • IT-infrastructuur,
  • fintechsector.

Opportuniteiten op lange termijn

De belangrijkste langetermijnmogelijkheden zijn in volgende sectoren:

  • bouwsector en infrastructuurwerken (o.a. aanleg van een nieuwe metrolijn),
  • gezondheidssector (mogelijkheden voor R&D en productie),
  • immobiliënsector.

Nuttige links

Dossier Coronavirus

Het nieuwe coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden. FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

23 mei 2022