U bent hier

CORONAVIRUS - De toestand in Denemarken

Toestand op 08/06/2021

1. Algemene toestand

Denemarken is harder getroffen door de tweede golf van COVID-19 dan tijdens de eerste. Op 8 juni waren in totaal 2.520 doden geregistreerd en volgens de officiële cijfers zijn er sinds het begin van de pandemie 288.229 Denen besmet. Er zijn 274.334 personen genezen verklaard. Er liggen 122 patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis, waarvan 27 op de intensive care-afdeling (hiervan liggen er 17 aan beademingstoestellen). Sinds begin maart is 'Cluster B.1.1.7' de dominante variant in Denemarken.

Het aantal besmettingen en overlijdens kan via deze site geraadpleegd worden.

2. Voorzorgsmaatregelen

Tussen 25 december en 28 februari was Denemarken in lockdown en waren enkel apotheken, supermarkten en voedingswinkels open. Aangezien zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames blijft dalen, heeft de Deense regering een heropeningsplan geïntroduceerd. Volgens dit plan wordt de Deense samenleving in fases geopend (indien de algemene COVID-19 toestand dit toelaat). Het gebruik van een coronapas speelt hierin een centrale rol. Een coronapas is een bewijs, dat men ofwel (volledig) gevaccineerd is, ofwel al COVID-19 gehad heeft, ofwel een negatieve COVID-19 test kan voorleggen, die maximum 72 uren oud is. 

Teststrategie in Denemarken

Een van de middelen om de Deense samenleving op een verantwoordelijke manier te heropenen, is de testcapaciteit massaal uit te breiden. Er kunnen dagelijks zo’n 200.000 PCR-tests afgenomen worden. In samenwerking met een aantal privéleveranciers is het vanaf midden mei mogelijk om de capaciteit van antigentesten te verhogen tot 500.000. Dit is dus een maximale testcapaciteit van 700.000 per dag. Bovendien zijn er nog de lokale tests, bv. de antigentests en zelftests die in scholen, onderwijsinstellingen en gemeenten plaatsvinden. Deze teststrategie kost zo'n DKK 2 miljard per maand.

De Deense overheid zorgt ervoor om voldoende testfaciliteiten te openen. Vele inwoners volgen de testrichtlijnen van de overheid. Zo werden op 8 juni 700.832 antigentesten afgenomen. Zowel de PCR-tests als de antigentests zijn gratis voor de burgers. 

Een kleine mobiele testeenheid wordt ingezet in gebieden, waar extra testinzet vereist is.

Vaccinatieprogramma

In Denemarken wordt de bevolking momenteel met de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna gevaccineerd. Aanvankelijk werd ook het vaccin van AstraZeneca gebruikt, maar deze maakt niet langer deel uit van het officiële vaccinatieprogramma. Hetzelfde geldt voor het Johnson & Johnson-vaccin. Een meerderheid in het Deense parlement besloot in mei dat de vaccins van AstraZeneca en Johnson & Johnson op vrijwillige basis gebruikt kunnen worden. Denen die graag met Johnson & Johnson of AstraZeneca gevaccineerd worden, kunnen dit pas doen na consultatie bij een arts. 

Op 8 juni hadden 2.497.930 personen (42,79%) een eerste dosis van het coronavaccin gekregen terwijl 1.414.966 personen (24,24%) volledig gevaccineerd waren.

Heropeningsplan

Fase 1: Vanaf 6 april

 • Alle leerlingen t.e.m. het 9de/10de leerjaar kunnen opnieuw fysiek naar school. De leerlingen in het 1ste en 2de jaar op de athenea en ander hoger middelbaar onderwijs mogen 50% fysiek naar school gaan (i.e. om de 2 weken). De eindejaarstudenten gaan al 50% fysiek naar school.
 • Zowel personeel als leerlingen/studenten moeten 2 maal per week een negatieve COVID-19 test kunnen tonen, die niet ouder is dan 72 uren.
 • Vrije beroepen zoals kappers, masseurs, e.d. kunnen opnieuw openen. Mondmaskers of viziers moeten gebruikt worden. Klanten moeten een negatieve COVID-19 test, die niet ouder is dan 72 uren of een coronapas, kunnen tonen.

Vanaf 13 april

 • Shoppingcentra, grootwarenhuizen en arcades e.d. kleiner dan 15.000 m² kunnen opnieuw openen, tenzij de toestand in de gemeente dit niet toelaat. Dit geldt niet voor bioscopen, restaurants en cafés die in shoppingcentra gelegen zijn.

Fase 2: vanaf 21 april

Aangezien het besmettingsniveau in de Deense samenleving lager is dan verwacht, heeft de meerderheid in het Deense parlement besloten om het heropeningsplan vanaf deze fase te versnellen.

Voortaan kan een gemeente zelf beslissen om scholen, kinderopvang, instellingen en winkels te sluiten, indien het aantal besmettingen in een gemeente of een parochie hoger is dan 200 per 100.000 inwoners.

Samenkomsten: 

 • Binnen: max. 10 personen, buiten: 50 personen.
 • Alle shoppingcentra, grootwarenhuizen en arcades kunnen opnieuw openen.

Restaurants en cafés mogen:

 • openen tot 23u. De laatste ronde mag niet later uitgeschonken worden dan 22u.

 • buiten serveren zonder dat de klanten een coronapas moeten presenteren.

 • hun klanten binnen bedienen op voorwaarde dat ze op voorhand reserveren en een coronapas kunnen tonen. Er moet 2 m² ter beschikking zijn per zittende klant en 4 m² per rechtstaande klant.

Scholen en opleidingen in een aantal landsdelen:

De heropening van scholen en opleidingen is geldig voor de landsdelen Noord-Jutland, Oost-Jutland, West-Jutland, Zuid-Jutland, Fyn en West- en Zuid-Zeeland, waar het aantal besmettingen lager is dan in de hoofdstedelijke regio.

In deze landsdelen geldt het volgende:

 • De lagere en middelbare scholen openen nog meer. In het hoger middelbaar onderwijs en het onderwijs voor volwassenen kunnen de eindejaarstudenten 80% fysiek op school de lessen volgen.

 • Onderwijs in beroeps- en handelsscholen kan 100% op school gegeven worden.

 • Het is mogelijk om in het hoger onderwijs de lessen in outdoorfaciliteiten te geven.

 • Studenten in het hoger onderwijs mogen 30% fysiek op school aanwezig zijn.

 • De 5de-8ste leerjaren in heel het land kunnen fysiek buitenonderwijs krijgen in die weken waar er geen mogelijkheid is om onderwijs in de schoolgebouwen te organiseren.

Sport:

 • Kinderen en jongeren jonger dan 18 jaar mogen opnieuw georganiseerde indoorsporten beoefenen zonder een coronapas te moeten tonen. Max. aantal personen: 25.

 • Volwassenen ouder dan 70 jaar kunnen opnieuw georganiseerde indoorsporten beoefenen, maar moeten een coronapas kunnen tonen. Max. aantal personen: 10

 • Er kunnen opnieuw voetbalwedstrijden gespeeld worden in de 3F Superliga en een aantal andere liga’s en voetbaldivisies op voorwaarde dat de secties afgescheiden zijn en met een publiek van max. 500 zittende toeschouwers met 1 m afstand. De coronapas moet getoond worden.

Cultuur en vrije tijd:

 • Musea (incl. pedagogische activiteitscentra en kunstgallerijen) kunnen hun deuren openen mits een coronapas getoond kan worden.
 • Bibliotheken kunnen hun klanten ontvangen op voorwaarde dat de coronapas getoond wordt.
 • Het verenigingsleven, muziek- en cultureel onderwijs als ook andere kunstscholen voor kinderen en jongeren jonger dan 18 jaar kunnen hun deuren openen. Max. 25 personen en mits voorleggen van een coronapas. Zangonderwijs is nog steeds niet toegelaten.

Fase 3: vanaf 6 mei

 • Verzamelen: binnen: max 25 pers., buiten: max 75 pers.
 • Het is niet langer verplicht om ½ uur op voorhand een tafel te bestellen, indien men op restaurant of café wil gaan.
 • Conferenties, concertzalen, theaters, bioscopen en gelijkaardige zalen waar culturele activiteiten plaatsvinden, kunnen hun deuren openen. De bezoekers moeten een coronapas of een negatieve COVID-19 test van max. 72u oud kunnen voorleggen. Conferenties kunnen maximaal door 1.000 deelnemers bijgewoond worden.
 • Indoorsportactiviteiten voor volwassenen kunnen opnieuw plaatsvinden (mits coronapas of een negatieve COVID-19 test van max. 72 uren).

Fase 4: vanaf 21 mei

 • Samenkomsten: binnen: max. 75 pers., buiten: max. 100 pers.
 • Indooractiviteiten in pretparken, dierentuinen e.d. mogen openen mits voorleggen van een coronapas of een negatieve COVID-19 test van max. 72u oud.
 • Alle leerlingen op athenea en beroepsscholen kunnen opnieuw 100% fysiek naar school (mits zelftesten op school).
 • Studenten aan universiteiten en andere niet-universitaire hogere instellingen kunnen 50% fysiek onderwijs volgen.
 • Avondscholen en andere soorten onderwijs mogen de deuren opnieuw openen.
 • Zalen, restaurants, cafés, die gehuurd zijn voor privéfeesten en andere privé-samenkomsten kunnen langer dan 23u openblijven op voorwaarde dat er geen externe gasten deelnemen. De coronarichtlijnen moeten worden nageleefd (max. aantal mensen e.d.).

Vanaf 11 juni kunnen max. 100 personen binnen verzamelen. Buiten is het max. aantal personen 500 (tot einde augustus).

Aanvullende versoepelingen:
 • Vanaf 11 juni mogen restaurants en bars open zijn tot middernacht en vanaf 15 juli wordt dit verlengd tot 2 u ’s morgens
 • Vanaf 14 juni is men niet langer verplicht om een mondmasker te dragen behalve in het openbare vervoer (wanneer men niet neerzit). Vanaf 1 september moet men nergens meer een mondmasker dragen.
 • Vanaf 1 augustus is het niet langer verplicht om een coronapas te tonen om naar de bioscoop, concert, indoor sportactiviteiten e.d. te gaan. Vanaf 1 september is dit ook niet meer nodig om naar de kapper, fitness en op restaurant te gaan. Vanaf 1 oktober moet men nergens nog een coronapas tonen.
 • Vanaf 1 juli is een PCR-test als coronapas 96 uren (4 dagen) geldig
 • Vanaf 1 juli worden alle eisen voor oppervlakte en afstand houden op plaatsen waar mensen, die neerzitten en bediend worden, afgeschaft.
 • Vanaf 1 september mogen discotheken en nachtclubs openen, maar de klanten moeten wel een coronapas kunnen tonen. Vanaf 1 oktober is dit niet langer noodzakelijk.
Reizen naar Denemarken

Vanaf 21 april begon men de reisrestricties als volgt te versoepelen :

Fase 1: vanaf 21 april

Vanaf dan zal het Deense model van reisrestricties voor de EU- en Schengen-landen gebaseerd zijn op het besmettingsniveau in de respectievelijke landen. Iedere week zal een tabel gepubliceerd worden met de kleuren van landen en regio’s.

In het Deense model wordt met 3 kleuren gewerkt:

 • Geel: aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners is lager dan 20
 • Oranje: aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners is 30 of meer
 • Rood: wordt geactiveerd door Statens Serum Institut
Reisinstructie - kleur land Moet men als vliegtuigpassagier getest worden vóór aankomst in DK? Moet men getest worden na aankomst in DK? Moet men in quarantaine gaan? Kan men buitenlanders zonder “worthy purpose” toegang tot DK weigeren?
GEEL: wees voorzichtig JA JA NEEN NEEN
ORANJE: alle niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden JA JA JA JA
ROOD: alle reizen worden afgeraden JA JA JA JA

Gevaccineerde Denen en buitenlanders, o.a. toeristen uit “gele” en “oranje” EU- en Schengenlanden, kunnen naar en vanuit Denemarken reizen zonder getest te moeten worden en in quarantaine te gaan na aankomst in Denemarken. Dit geldt niet voor landen waar men te maken heeft met COVID-19 mutaties.

Fase 2: vanaf 1 mei

Indien men een negatieve COVID-19 test moet kunnen voorleggen bij aankomst in Denemarken, mag deze vanaf 1 mei max. 48u oud zijn vóór aankomst (voordien was dit 24u).

Fase 3: vanaf 14 mei of vanaf wanneer de oudste en meest kwetsbare burgers en 50-plussers in Denemarken hun eerste vaccin gekregen hebben.

De grens voor wanneer een land beschouwd wordt als “gesloten” wegens een te hoog incidentiecijfer, wordt verhoogd van 20/30 tot 50/60. Dit betekent dat een land 'gesloten' wordt, wanneer er meer dan 60 besmette personen zijn per 100.000 inwoners gedurende de laatste 7 dagen. Indien dit cijfer daalt tot 50, dan wordt dit land opnieuw 'geopend'.

“Worthy purpose” wordt afgeschaft voor alle buitenlanders, die afkomstig zijn uit oranje landen in EU en het Schengen-gebied. Er wordt nog steeds een negatieve COVID-19 test geëist en men moet in quarantaine gaan na aankomst in Denemarken.

Fase 4: vanaf 26 juni of vanaf dat de EU-coronapas geïntroduceerd is.

De introductie van de EU-coronapas zal het mogelijk maken om vakantie in Europa door te brengen en zomertoeristen in Denemarken te ontvangen.

Voor personen zonder een coronapas zullen er nog steeds reisrestricties en andere maatregelen zijn om de verspreiding van COVID-19 te verhinderen. Deze zullen op een later ogenblik bekend gemaakt worden.

Onderstaande reisrestricties gelden nog steeds:

 • Om naar Denemarken te vliegen moet men een negatieve COVID-19 test die (vanaf 1 mei) max. 48u oud is, kunnen voorleggen. Dit geldt zowel voor Deense als voor buitenlandse staatsburgers. Dit kan een PCR-test of een antigentest zijn. Het is de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappijen om te checken of de passagiers een geldige negatieve COVID-19 test bij zich hebben. Bij aankomst in een Deense luchthaven dient men een sneltest te laten doen en wordt er verwacht dat men 10 dagen in quarantaine gaat. Ten vroegste op de 4de dag van de quarantaine kan men een PCR-test laten doen. Met een negatief resultaat kan men de quarantaine afsluiten.
 • Denen en buitenlanders, die in Denemarken wonen, en die met de wagen het land binnenkomen, moeten geen negatieve COVID-19 test tonen aan de grens.

Voor meer info in het Engels zie: Entry into Denmark

Buitenlandse werknemers

 • Buitenlandse werknemers die naar Denemarken komen om te werken, moeten:
  • een negatieve COVID-19 test kunnen tonen, die max. 48u oud is
  • moeten zich na inreis laten testen. 
   • transport met vliegtuig: sneltest in de luchthaven
   • transport met auto: moeten zich binnen de 24 uren na inreis laten testen in Denemarken (sneltest is voldoende)
  • moeten 10 dagen in isolatie gaan. De isolatie kan onderbroken worden door op de 4de dag een PCR-test te laten doen. Met een negatief resultaat kan de isolatie beëindigd worden. Buitenlandse werknemers kunnen hun isolatie onderbreken om werken uit te voeren of vergaderingen bij te wonen en nadien opnieuw in isolatie te gaan.
  • nog steeds aantonen dat ze een “belangrijke reden” (worthy purpose) hebben om in Denemarken te zijn. Vanaf 21 april is het opnieuw mogelijk om naar Denemarken te komen voor een gewone vergadering. Men moet documentatie kunnen tonen van de afspraken in Denemarken (met contactgegevens van de Deense partner). 

3. Economie

a. Economische impact 

De Deense economie was robuust voor de crisis. De werkloosheid was met 3,7% historisch laag en er was een begrotingsoverschot.

De Deense regering en een brede meerderheid in het parlement (en vaak in samenwerking met de sociale partners) heeft tijdens de corona-crisis een hele reeks hulppakketten aangeboden om de Deense bedrijven te ondersteunen. Een voorbeeld is de mogelijkheid van looncompensatie voor bedrijven die minimum 30% van hun werknemers (of meer dan 50 werknemers) dienen te ontslaan. Deze bedrijven kunnen een looncompensatie aanvragen, indien ze hen niet ontslaan. De looncompensatie bedraagt 75% van het loon van de werknemer in kwestie (en max. DKK 30.000 per maand). De rest van het loon wordt door de werkgever betaald. Voor werknemers die per uur betaald worden, bedraagt de looncompensatie 90% (en max. DKK 26.000 per maand). 

Het Deense parlement heeft in maart 2021 besloten een aantal van de hulppakketten te verlengen t.e.m. 8 juli. Bovendien worden ook nieuwe hulppakketten geïntroduceerd. Voorbeelden van hulppakketten die verlengd worden en nieuwe hulppakketten zijn:

 • Compensatie van vaste onkosten.
 • Hulppakketten voor kleine zelfstandigen en freelancers (met verhoogde compensatie).
 • Uitstel van deadline voor betaling van belastingen voor een aantal beroepen (o.a. kinesisten, tandartsen en taxichauffeurs).
 • Introductie export- en investeringspakket om de Deense exportbedrijven te ondersteunen en Deense jobs te vrijwaren.
 • Verlenging van de periode waarin mensen met ziekteverlof kunnen zijn t.e.m. 30 juni (als ook dit in de periode van werkloosheidsuitkering valt) .

Het Deense parlement heeft wel enkele voorwaarden verbonden aan de verlenging van bestaande en de invoering van nieuwe hulppakketten (, o.a. dat de bedrijven geen dividenden of buy back shares mogen uitbetalen voor de boekjaren 2020 en 2021. Deze voorwaarde is geldig voor bedrijven die meer dan DKK 60 miljoen aan compensatie voor vaste onkosten in 2020 ontvangen.

Voor meer info in het Engels:  https://copcap.com/covid19-of-relief-packages

b. Handelsbelemmeringen 

Binnen de interne EU-markt mogen er in principe geen handelsbelemmerende maatregelen bestaan. Vindt u dat de overheid van een andere EU-lidstaat tegen dat principe zondigt? Worden de interne marktregels verkeerd toegepast? Dan kan u terecht bij het Enterprise Europe Network. Dit netwerk geeft advies bij klachten van bedrijven tegen andere bedrijven of tegen overheidsadministraties.

c. Relancemaatregelen  

Zoals aangehaald in subrubriek 3 a. ondersteunt de Deense overheid de economie via een omvangrijk pakket aan maatregelen. Het totale kostenplaatje voor de overheid bedraagt maar liefst DKK 286.7 miljard (€ 38.55 miljard) oftewel 12,4% van het bbp. De bulk van dit bedrag gaat naar maatregelen in de vorm van loongaranties en overheidssubsidies teneinde werkgelegenheid in stand te houden en de leencapaciteit voor de bedrijven te versoepelen en zo de liquiditeit hoog te houden.

d. Economische vooruitzichten 

Na een lange winter met een lockdown van een groot gedeelte van de Deense economie wijst alles op een vlug herstel van de Deense economie. Volgens cijfers van Danmarks Statistik daalde de bbp in Q1 2021 met 1,5%. De privéconsumptie was immers met 4,9% gedaald door de lockdown. Ondanks een zwakke start van 2021 is Denemarken nog steeds één van de landen die het best door de coronacrisis gekomen is. De tewerkstelling in Denemarken is bv. in de periode van het 4de kwartaal 2019 t.e.m. het 1ste kwartaal 2021 slechts met 1,1% gedaald. De Deense export steeg in maart 2021 met 4,6% t.o.v. februari. De export van goederen ligt ongeveer 11% hoger dan het niveau in 2019, terwijl de export van diensten ca. 8% onder het niveau van 2019 ligt.

Vanaf mei is een groot gedeelte van de Deense economie opnieuw open. De omzet in de detailhandel vestigde al in maart een record en de industriële productie is hoger dan vóór de coronacrisis. De export stijgt en de werkloosheid is de afgelopen maanden gedaald.

Men verwacht dat het bbp in 2021 met 2,4% en in 2022 met 3,4% zal stijgen. Bovendien verwacht men dat de privéconsumptie in 2022 met 4,3% zal stijgen. Dit is het hoogste niveau sinds 2004. In mei 2021 was de privéconsumptie van de Denen veel hoger dan vóór corona. Door een verandering van het vakantiesysteem werd in het vakantiejaar 2019/20 een gedeelte van het vakantiegeld “bevrozen”. Dit bedrag kon men dan uitbetaald krijgen bij het verlaten van de arbeidsmarkt. Maar vorig jaar besloot de regering om de Deense economie te stimuleren door de Denen te laten kiezen of ze het bevrozen vakantiegeld nu of later uitbetaald wilden krijgen. Tot nu toe (juni 2021) werd DKK 84 miljard uitbetaald.

De economische vooruitgang zal ook de jobcreatie ten goede komen. Volgens een prognose van het ministerie van Financiën zal de tewerkstelling stijgen met ca. 46.000 personen in 2021 en in 2022. In april 2021 bedroeg de brutowerkloosheid 4,6% of zo’n 130.720 personen. Er zijn 27.000 meer werklozen dan vóór corona.

De Deense consumenten hebben tijdens de coronacrisis de eerste prioriteit gegeven aan hun woning. Enerzijds hebben veel Denen een nieuwe woning gekocht, waardoor het aanbod van woningen nu heel beperkt is en de prijzen fel gestegen zijn. Volgens cijfers van Danmarks Statistik zijn de huisprijzen in 2020 met 16,5% gestegen. Dit is de hoogste stijging sinds 2006. De prijzen van flats zijn in dezelfde periode met 12,8% gestegen. De verkoop van zomerhuizen is in 2020 geëxplodeerd. In het 1ste kwartaal van 2021 steeg de prijs van zomerhuizen met 4,6%. In diezelfde periode bleven ook de prijzen van huizen en flats stijgen (3,7% en 4%). Dit maakt het bijzonder moeilijk voor mensen die een eerste woning willen kopen.

Anderzijds hebben Denen hun woningen gerenoveerd. Denen konden en kunnen nog steeds een gedeelte van de onkosten van “groene” renoveringsprojecten van de belastingen aftrekken. Dit heeft geleid tot een fel stijgende activiteit in de bouwsector. Deense bedrijven in de bouwsector melden nu ook een gebrek aan geschoolde arbeidskrachten.

e. Opportuniteiten op korte termijn  

De bouwsector en de metaalindustrie zijn niet de enige sectoren waarin het aan geschoolde arbeidskrachten ontbreekt. Denemarken heeft de ambitie om tegen 2030 haar CO2-emissie met 70% te reduceren. Dit vergt geschoolde en academische arbeidskrachten. Om dit doel te bereiken zal er tegen 2030 een nood zijn aan 100.000 extra arbeidskrachten voor deze “groene” jobs. Concito en de denktank Mandag Morgen willen met het project “De arbeidsmarkt van de toekomst” een analyse maken van wat “groene” jobs zijn, welke behoefte er is in de bedrijven en gemeenten en de competenties in kaart brengen, die nodig zijn in de toekomst. Op die manier kunnen nieuwe nascholingsmogelijkheden en opleidingen ingericht worden om de vereiste gekwalificeerde arbeidskrachten te leveren. Novo Nordisk Fonden, Industriens Fond en Pensiondanmark steunen het project met DKK 6 miljoen.

f. Opportuniteiten op lange termijn 

De Deense economie was solide en gezond voor de crisis. De werkloosheid was zeer beperkt, de staatsfinanciën waren op orde en Denemarken behoorde tot het kransje van de betere leerlingen van Europa. Gebrek aan grondstoffen wordt gecompenseerd door een uitmuntende diensteneconomie en door producten met een grote toegevoegde waarde. Duurzaamheid doorheen alle sectoren was niet zomaar een voorbijgaande hype maar werd van meet af aan zeer serieus genomen. We mogen hopen dat binnen afzienbare tijd, als de coronastorm gaan liggen is, de Deense economie op zijn vroeger elan verder kan gaan. Opportuniteiten op lange termijn zijn legio. Hiervoor verwijzen we graag naar de rubriek kansrijke sectoren van onze landenpagina.

4. Nuttige links

5. Dossier Coronavirus

Het coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of zelfs hinder ondervinden.

FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen.

Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

10 juni 2021