U bent hier

CORONAVIRUS - De toestand in Botswana

Algemene toestand

Alle inkomende reizigers dienen volgende maatregelen na te leven:

  • Bewijs voorleggen van volledige vaccinatie inclusief booster.
  • In geval men niet volledig gevaccineerd is, voorleggen van een negatieve COVID-test (maximaal 72 uur) en zich laten vaccineren bij het binnenkomen van Botswana. Nadien wordt men toegelaten tot het grondgebied.
  • Personen die niet gevaccineerd zijn en geen negatieve PCR-test kunnen voorleggen worden verplicht om een PCR-test te laten afnemen op eigen kosten. Verder is er een verplichte vaccinatie indien de PCR-test negatief is. Indien de PCR-test positief was, verplichte quarantaine op eigen kosten van 10 dagen.
  • Toegang tot Botswana wordt geweigerd aan buitenlanders indien zij geen negatieve PCR-test kunnen voorleggen en weigeren om getest en/of gevaccineerd te worden.

Het volledige reisadvies is te raadplegen via de website van buitenlandse zaken: Botswana | Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (belgium.be)

Nuttige links

Dossier Coronavirus

Het nieuwe coronavirus heeft een wereldwijde impact, niet alleen op de gezondheid maar ook op de economie. Ook uw export kan hiervan gevolgen of hinder ondervinden. FIT monitort de risico's dagelijks en ons buitenlands netwerk informeert u over alle implicaties voor Vlaamse exporteurs op hun internationale activiteiten.

In het dossier Coronavirus vindt u een aantal nuttige tips, adviezen en inzichten in de economische impact van de verspreiding van het virus op internationaal ondernemen. Met vragen over internationaal ondernemen in tijden van corona, kan u terecht bij exportadvies-corona@fitagency.be.

23 mei 2022