U bent hier

Nieuws

De Amerikaanse ambassade nodigt u uit voor de 2024 SelectUSA Investment Summit in Washington, DC, van 23 tot 26 juni 2024. De summit is bedoeld om bedrijven te helpen succesvol starten en uitbreiden in de Verenigde Staten en biedt een unieke kans om uw professionele netwerk en inzichten in het zakendoen in de Verenigde Staten te vergroten.

De 2e editie van de International FoodAg 2024 wordt van 9 tot 11 augustus 2024 gehouden in Karachi, Pakistan. Dit evenement biedt de bezoekende bedrijven uitstekende mogelijkheden om direct kennis te maken met het handels- en investeringspotentieel in de levendige Pakistaanse landbouwsector.

De Italiaanse FS Group had een recordjaar in 2023 met investeringen van meer dan 16 miljard euro, voornamelijk in spoor- en weginfrastructuur, en nam meer dan 12.000 nieuwe werknemers aan. De bedrijfsopbrengsten van het bedrijf bedroegen ongeveer 15 miljard euro, een stijging van 8% ten opzichte van 2022. De FS Groep behaalde meer dan 2 miljard euro aan inkomsten uit internationale activiteiten, een stijging van meer dan 80% ten opzichte van 2020, dankzij de lancering van hogesnelheidsdiensten in Frankrijk en Spanje en de ontwikkeling van logistiek in Centraal-Europa. De FS Groep certificeerde ook zijn decarbonisatiedoelstellingen via het SBTi-initiatief, verminderde zijn waterverbruik met 4% en investeerde 84,8% van zijn kapitaaluitgaven in eco-duurzame activiteiten, in lijn met de Europese Taxonomie-criteria. De FS Groep is een sterke internationale groeier en heeft een ambitieus Strategisch Plan 2022-2031. Tal van zakelijke opportuniteiten zijn te grijpen ook door Vlaamse ondernemers.

Recent werden meerdere Vlaamse exporteurs benaderd door een Vietnamees bedrijf dat zich als leidinggevend b2b-platform uitgeeft en interesse toont om hen te vertegenwoordigen op de Vietnamese markt. Vaak betreft dit bedrijven die deelnamen aan internationale beurzen maar nog niet noodzakelijk interesse hebben getoond voor de Vietnamese markt. Het bedrijf in kwestie creëert hoge verwachtingen die ze niet kunnen inlossen en rekent hiervoor aanzienlijke kosten aan.

Tsjechië herstelt zich van de recessie, de Tsjechische industrie groeit, er zijn nieuwe orders bijgekomen maar de bbp-groei zal geleidelijk verlopen. 

Zet uw onderneming de eerste stappen op de Ierse markt of wilt u uw beperkte ervaring op deze markt uitbreiden? Neem dan op 21 mei zeker deel aan UNIZO's kick-off-sessie van het traject Ierland 4Explorers. Met het traject begeleiden Flanders Investment & Trade en UNIZO u op een intensieve manier naar deze markt.

Vinexpo (18-19 september 2024) en ProWine (8-9 november 2024) bieden een uitgebreide mogelijkheid voor wie zich wil wagen aan Indiase export. Beide vakbeurzen vinden plaats in het Jio World Convention Center te Mumbai.

Van 28 t.e.m. 30 augustus 2024 vindt ANUGA Select India plaats, een innovatief platform dat inspiratie put uit de successen van ANUFOOD India en de prestigieuze nalatenschap van Anuga als wereldwijde leider in de culinaire industrie eer aandoet. Bent u als bedrijf actief in de voedingssector? Dan kan u deze kans zeker niet voorbij laten gaan.

Op 8 april maakte CDP Venture Capital het Industrieel Plan 2024-2028 "Shaping Future" bekend. Het plan streeft naar 8 miljard euro aan middelen onder beheer, waarvan 1 miljard wordt ingezameld van derden, om de ontwikkeling van Italiaanse innovatie te ondersteunen door middel van investeringen in de 7 gebieden die zijn geclassificeerd als de meest strategische voor het land en het aantrekken van privékapitaal volgens het principe van crowding-in. 

Pagina's