U bent hier

Nieuws

De Arabisch Belgische Luxemburgse Kamer van Koophandel organiseert een "Egypt and Belgium Multisectoral Business Forum" op maandag 24 oktober in het kader van het bezoek van een multisectorale Egyptische business delegatie naar België. 

ILMAC is een Zwitserse vakbeurs voor proces- en laboratoriumtechnologie die alternerend plaatsvindt in Bazel en Lausanne. De 2022-editie vond plaats op 28 en 29 september in Lausanne, het Franssprekende deel van Zwitserland. Wilt u weten op welke subsectoren de focus lag? Lees dan het korte beursverslag hieronder.

Automotive is een erg belangrijke sector in Hongarije. De handelsafdeling van de ambassade van Hongarije organiseert op 19 oktober 2022 een business forum over e-mobiliteit, alternatieve aandrijfsystemen en drones. Het forum is een interessant event voor Vlaamse bedrijven en organisaties die uit de eerste hand info willen krijgen over het bekende test- en R&D-centrum ZalaZONE, de trends in de Hongaarse automotivesector, de toekomst van onbemande voertuigen en de dronesector en de Hongaarse batterijsector. Het spreekt voor zich dat er ook ruim gelegenheid geboden wordt voor netwerking met de sprekers en de overige deelnemers. 

Op dinsdag 18 oktober 2022 organiseert het Finexpo secretariaat de Finexpo Day. De nieuwe voorwaarden van de Finexpo-instrumenten worden dan voorgesteld. Finexpo, het comité voor de financiële ondersteuning van de export, biedt financiële steun aan de export van Belgische uitrustingsgoederen en aanverwante diensten.
Het evenement vindt plaats in het Egmontpaleis van 10u15 tot 14u00. 

Sinds begin juli 2022 kent Japan een sterke toename van het aantal COVID-besmettingen. Midden juli bereikte het besmettingscijfer een nieuwe recordhoogte. Desondanks wordt Japan door de Belgische overheid beschouwd als een “donkerrode zone” van waaruit reizigers welkom zijn zonder enige COVID-restricties.

Vanaf 1 maart 2022 opende Japan geleidelijk aan zijn grenzen voor buitenlandse bezoekers, inclusief zakenlui. Buitenlandse zakenlui dienen over een inreisvisum te beschikken en hun zakenreis moet aangevraagd worden door bedrijven of andere instellingen in Japan. Buitenlandse toeristen die gebruik maken van een reisbureau zijn vanaf 10 juni 2022 welkom in Japan mits ze beschikken over een Japans inreisvisum. Vanaf 11 oktober 2022 zullen reizigers uit een groot aantal landen niet meer hoeven te beschikken over een visum om Japan binnen te komen, en toeristen zullen geen gebruik meer hoeven te maken van een reisbureau.

Een belangrijk aantal vluchten vanuit Europa naar Japan zijn geschrapt als gevolg van het Russisch-Oekraïense conflict. All Nippon Airways (ANA) behoudt echter de twee directe passagiersvluchten per week tussen Tokio en Brussel.

In de aanloop naar het WK 2022 hebben Iran en Qatar een saffraancontract ter waarde van 300 miljoen dollar ondertekend. Het contract maakt de overdracht van 200 ton Iraanse saffraan naar Qatar mogelijk - de grootste deal ter wereld. 

Op 15 november 2022 organiseren de Servische autonome provincie Vojvodina en de Vergadering van Europese Regio's de vijfde editie van het Regionaal Business Forum. Het event kan fysiek gevolgd worden in Novi Sad, maar net zo goed online. Sectoren en thema's die in de kijker geplaatst worden zijn ICT, creatieve industrie, landbouw en voedselverwerking, circulaire economie en de Green Deal. 

Sinds 15 januari 2018 moet u inloggen op het platform met uw elektronische identiteitskaart (eID). U moet ook de nodige rechten hebben om in naam van uw onderneming subsidies aan te vragen en te beheren.

De Indiase regering heeft een aantal focussectoren gedefinieerd die belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het land. Deze sectoren werden gekozen op basis van de geografische, infrastructurele, productie-, binnenlandse consumptie en technologische voordelen die India in deze gebieden zou hebben. Een van deze sectoren is voedselverwerking en bewerkte voedingsproducten. 

Het rapport van Nexdigm in samenwerking met FICCI (Federation of Indian Chambers of Commerce & Industry) werpt een licht op de huidige sterktes en uitdagingen in de sector, recente en opkomende trends in de belangrijkste subsectoren, een overzicht van de stimuleringsmaatregelen, inzichten van industrie-experts over de toekomst van de sector en nog veel meer.

Op donderdag 6 oktober 2022 organiseert de Ambassade van Ethiopië in samenwerking met de Belgo Ethiopian Business Club een seminarie rond inzichten in het zakendoen met Ethiopië voor Belgische bedrijven in hybride vorm. Het seminarie gaat door op de Ambassade van Ethiopië te Brussel, van 14u00 tot 17u30.

Pagina's