U bent hier

Coronavirus (COVID-19): Impact van de maatregelen op de dienstverlening van Flanders Investment & Trade

Het coronavirus en de maatregelen die de Federale en Vlaamse regering hebben genomen raken heel het land. Welke impact heeft dit op de diensten en werkzaamheden van Flanders Investment & Trade?

Het coronavirus roept veel vragen op bij internationaal actieve ondernemers over de lange- en kortetermijn gevolgen.

  • Heel wat acties, beurzen, dienstreizen, groepszakenreizen enz. worden geannuleerd of uitgesteld, zowel in Vlaanderen, Brussel als wereldwijd. Check daarom steeds de agenda op onze website www.exportadvies-corona.be.
  • Stel al uw vragen, vb. over risicogebieden of financieringsregelingen, via exportadvies-corona@fitagency.be
  • We werken permanent de informatie bij op onze landenpagina’s (momenteel onder andere China - Japan – Zuid-Korea - Taiwan – Midden-Oosten - Hongkong - Italië - Singapore - Israël - Vietnam - Spanje - Verenigde Staten) met betrekking tot risicogebieden, in- en uitreisverbod, enz. Check regelmatig de updates.  

Wij volgen het advies dat ook onze werknemers vanaf maandag 16 maart 2020 en tot nader order zoveel mogelijk thuis werken, zowel in Vlaanderen op ons hoofdkantoor als in de 76 landen waar ons buitenlands netwerk actief is. Hiervoor zijn we optimaal uitgerust. We blijven dus productief samenwerken. De  dienstverlening naar klanten, contacten en partners blijft gegarandeerd.

  • We raden aan om eerst te bellen als u van plan bent om een bezoek te brengen aan de hoofdzetel, in de provinciale kantoren of aan één van onze vestigingen wereldwijd.
  • Onze medewerkers hebben vaak contacten met exportmanagers, investeerders of andere personen die recent op reis zijn geweest naar het buitenland, ook in risicogebieden. Vergaderingen/overlegmomenten gaan daarom de komende weken voornamelijk door van op afstand: via telefoon of via Teams of Skype. Fysieke vergaderingen zijn de uitzondering. Vinden die toch plaats, dan voorzien we een ruime zaal waar elke deelnemer voldoende afstand van elkaar kan nemen.

Hartelijk dank voor uw begrip. Dankzij deze inspanningen en het engagement van elkeen kunnen we de impact veroorzaakt door de verspreiding van het coronavirus helpen beperken.

13 maart 2020